Muhsin Yazıcıoğlu Aydın'da Anıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ve 2 haftadır süren 'Muhsin Yazıcıoğlu Anma Etkinlikleri' düzenlenen panel ile son buldu.

Muhsin Yazıcıoğlu Aydın'da Anıldı
  2009 seçimleri sırasında geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu , BBP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı . 1 haftadır devam eden etkinliklerin son programı olan ' Muhsin Yazıcıoğlu Paneli ' Aydın Kültür Merkezi ' nde yapıldı .
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ' nun mesajlarıyla yer aldığı etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Zeki Koçberber , BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe , SP Merkez İlçe Başkanı Cemaleddin Esgin , Aydın Veteriner Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu , AK Parti Belediye Meclis üyesi Bünyamin Esen , Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Muzafer Sönmez , İlim Yayma Cemiyeti Temsilcisi Mücahit Çalışkan , Şehiriçi Minibüsleri Kooperatif Başkanı Okan Yalçın , mahalle muhtarları , sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı .
Katılımın yoğun olduğu panel İstiklal Marşı ' nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken ; Yazıcıoğlu için okunan hatimlerin duası yapıldı . Daha sonra Yazıcıoğlu mücadelesini anlatan 25 dakikalık bir de film gösterildi . Film gösterimi yapılırken , bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı .
Etkinliğin açılışında konuşan BBP İl Başkanı Mehmet Yeter , Türk milletinin eşine ender rastlanan bir vatan evladını ve arkadaşlarını kaybettiğini ifade ederek , " Bir can kaydı bu diyardan sonsuzluğa doğru . Son yüzyılda bu ülkenin yetiştirdiği bir dava ve gönül adamı olan liderimiz ağabeyimiz ebedi başkanımız rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ' nu kaybedişimizin acısı , hüznü ve ızdırabı yüreklerimizdedir . Şehit başkanımızın şahadeti kaza sonucu vuku bulmuşsa Allah ' tandır , boynumuzu bükeriz . Ancak haklı şüphelerimiz de var . Başkanımızın şahadet vakasını aydınlatmayan , yüreklerimizi serinletmeyen , en azından bunu kendine bir borç , bir görev bilmeyen yetkililer bu vebalin ve Alperenlerin bedduaları altında ezilecektir . Bu ağır vebali taşımak güçtür " dedi .
BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe de , Muhsin Yazıcıoğlu ' nun hayatının her döneminde örnek bir lider , siyasetçi olduğunu ifade etti . Yazıcıoğlu ' nun her zaman büyük Türkiye için mücadele ettiğini kaydeden Efe , " İnsanlar kolayca isim yapmıyorlar , kolayca insanların hafızasında yer yapmıyorlar . Muhsin Yazıcıoğlu yerinde bir umut , yerinde bir lider , yerinde paylaşımcı bir insandı . Ama hep dosdoğru konuşmayı , dosdoğru yürümeyi kendisine şiar edinmiş bir insandı . 8 yıl hapishanede yaşadı ama ceza almadan , beraat kararı ile dışarı çıktı . Aslında bu Türkiye ' nin hukuk ayıbı , Türkiye ' yi yönetenlerin ayıbı , Türkiye ' nin mahkeme ayıbı . 8 sene bir insan mahpushanede kalacak , her türlü kötülüğü edecekseniz sonrada onun suçsuz olacağını anlayacaksınız özür bile dilemeyeceksiniz . O bu sistemin değişmesini isteyen bir davanın lideriydi . Onun insanlarla işi yoktu , kümelenmiş partilerle de işi yoktu . O bu sistemin değişmesini isterken işte bugün konuşulan problemleri kastediyordu . Muhsin Yazıcıoğlu , çok netti siyaseten . Hep doğruları söyledi , düz yürüdü , dik durdu " diye konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından merhum Yazıcıoğlu ' nun yakınında bulunmuş çalışma arkadaşları olan ve panele konuşmacı olarak katılan Yrd . Doç . Dr . Veysi Erken , Prof . Dr . Turan Güven ve Prof . Dr . Seyit Mehmet Şen Yazıcıoğlu ' nun hayatını hakkındaki bilgilerini paylaştı .