Alper Yılmaz: Bitmiş Galatasaray

Ajanspor yazarı Alper Yılmaz Derbi maçı köşesinde değerlendirdi.

Alper Yılmaz: Bitmiş Galatasaray
  Bu sezon zor sayılabilecek maç ; larda Galatasaray neleri başarabilmiş bir gö ; z atalım . . Sadece ligin başındaki Gaziantepspor deplasmanı , ilk haftalarda ç ; ö ; kü ; ş iç ; inde olan Beşiktaş ' ı yenmiş , deplasmanlarda yine Beşiktalş ' tan 1 puanı almış . Son olarak Atletico Madrid deplasmanında berabere kalmış . İllaki bir başarı arayacaksanız ç ; ok kö ; tü ; oynadığınız ve 3 golle galip geldiğiniz Panathinaikos maç ; ını unutmadan yazalım ve kazanılmayan zorlu maç ; lara geç ; elim . Eskişehir iç ; eride dışarıda , Kayseri deplasmanında , Fenerbahç ; e iç ; eride dışarıda , Ankaragü ; cü ; deplasmanında , İBB ile iç ; eride , Trabzon deplasmanda , Bursa deplasmanında puan ve puanlar kaybetmiş . İç ; eride kolay maç ; olarak gö ; rdü ; ğü ; Manisaspor maç ; ını saymayalım iş kazası olur der geç ; eriz . Geç ; en sezon zor maç ; ları kazanamayan Beşiktaş şampiyon olmuştu ve en bü ; yü ; k eleştiriyi de zor sayılan maç ; ları kazanamaması yü ; zü ; nden almıştı . Aynı durum Galatasaray iç ; in bu sezon gerç ; ekleşmekte . O zaman diyorsunuz bu sezon Galatasaray şampiyon olur . Orada durun işte ; geç ; en sezon Beşiktaş ' ın ö ; nü ; nde sadece Sivas vardı . Bu sezon 3 takım şampiyonluk yolunda Galatasaray ' ın ö ; nü ; nde .

Aslında Galatasaray ' da sorunda belliydi . Ligin ikinci yarısı başlarken Rijkaard kendini Barç ; a ' da sanınca orta sahadaki adamları , Xavi ve İniesta gibi yetenekli gö ; rdü ; . Ama Topal , Akman , Ö ; zbek , Sarp ' a sardığını gö ; remedi . Yine de mahşerin koşan fakat pas atamayan dö ; rt atlısı bize yeterli gelir dedi . Biraz daha forma satalım sattığımız formalar getirisi şampiyonluktan daha iyi , gidelim bir yıldız daha alalım o da Meksika ' nın harika ç ; ocuğu Dos Santos olsun . Galatasaray da Premier Lig ' in arka bahç ; esi olsun , herşey gü ; llü ; k gü ; listanlık olsun .

Dos Santos bir haftada tabi ki Tü ; rkiye ' ye adapte olamaz . Tabi gencecik ilk defa bö ; yle bir Avrupa ü ; lkesinde değişik bir tecrü ; be yaşayacak . Sö ; ylediğimi yine tekrarlıyacağım futbol her yerde futboldur . Neyse delikanlı dediler iki hafta olsun hadi ü ; ç ; hafta olsun . Bu sırada Tü ; rkiye Kupası gitti , Avrupa Ligi gitti . . 1-2 ay sonra bir Kasımpaşa maç ; ı oynadı sü ; per . Ardından daha da alışması lazım 3 ay olsun . Siz O ' nu Fener maç ; ında gö ; rü ; n dediler . İyi dedik ç ; ocuk Kasımpaşa maç ; ında iyi oynadı bekleyelim gö ; relim dedik . Uğruna iki sene ö ; nce şampiyonluğu getiren Nonda gö ; nderildi .

20 hafta boyunca gö ; remediler Franco ' yu . . Gerç ; i gö ; rseler 2000 yılındaki Mallorca maç ; larında gö ; rü ; rleridi , dev kaleci Franco ' yu . İyi kaleci , refleksleri ve algılama sü ; resi kısa olan kalecidir . Fenerbahç ; eliler Kadıkö ; y ' den vursa gol olacak! Abartmıyorum o kadar kö ; tü ; bir kaleci buna emin olabilirsiniz . Ben Galatasaray ' ın kalesinde olsam daha az gol yerim . Adamın ' vay anasını nasıl ç ; ıkardı ' dediğimiz pozisyonu yok . Ben bu kaleciyi inanın lisedeki okul takımının kalesine koymam . Herşeyi Santos ' a bağlamıyorum ve Franco ' ya ama yapılması gerekenler ç ; ok aşikardı . Her maç ; ta gol yemesinin yanında sü ; rekli hatalar yapan bir kalecinin yedek kalması gerekmezmiydi . Santos yerine orta sahada pas yapabilen bir başka yıldız alınamazmıydı . Yıldız alınmış olsaydı Galatasaray yine ç ; ok forma satardı . Asıl yapılması gerekilenler bunlardı .

Oyun iç ; in sö ; ylenecek ç ; ok şey yok aslında . Maç ; ın hakkının beraberlik olduğuydu , ama futbolda biraz da şans olacak . Bu şans da Galatasaray maç ; larında Fenerbahç ; e ' nin fazlasıyla yanında oluyor . Ö ; nemli bir galibiyet aldı Fenerbahç ; e . Şampiyonluk yolunda avantajı da eline geç ; irdi . Galatasaray mı? Aynen başlıkta yazdığımız gibi . . Bundan sonrası artık kendi elinde değil ü ; stü ; ndeki 3 takımın elinde . Ancak ligin sonu ne olursa olsun Galatasaray bu sezon beni ve taraftarını hiç ; tatmin etmedi . Hele kendi evinde , ü ; stelik belki de Ali Sami Yen ' de oynadığı son derbide yenilerek . .