800 milyar dolarlık prens kayboldu

Abu Dabi Yatırım Dairesi'nin en kritik döneminde Citi'ye 7.5 milyar dolarla ortak olup krizin şiddetini azaltan, piyasalara güven veren kişi olarak bilinen Prens Şeyh Ahmed ortadan esrarengiz şekilde kayboldu.

800 milyar dolarlık prens kayboldu
  Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife bin Zayed el-Nahayan ' ın erkek kardeşi , dü ; nyanın en gü ; ç ; lü ; 27 ' nci kişisi Şeyh Ahmed bin Zayed el-Nahyan ( 1968 ) , Fas ' ta geç ; irdiği uç ; ak kazasının ardından hâ ; lâ ; bulunamadı . 800 milyar doların ü ; zerinde bü ; yü ; klü ; ğe sahip Abu Dabi Yatırım Dairesi ' nin ( ADIA ) başında bulunan ve Zayed Vakfı ' nın Genel Mü ; dü ; rü ; el-Nahyan ' ın uç ; ağı cuma akşamı Rabat ' ın 30 kilometre uzağında gö ; le ç ; akılmıştı . İspanyol pilot , kazayı yaralı atlatırken el-Nahyan ' a ulaşılamadı .
SON İKİ KARDEŞİN LANETİ
Şeyh Ahmed bin Zayed el-Nahayan , Forbes Dergisi ' nin dü ; nyanın en gü ; ç ; lü ; kişileri listesinde 2009 ' da 27 ' nci sırada yer almıştı . Prensin 1967 doğumlu ağabeyi Şeyh Nasser bin Zayed el-Nahyan da 2008 ortasında benzer bir helikopter kazasında yaşamını yitirmişti . Hü ; kü ; met İşleri Bakanlığı gö ; revini yü ; rü ; ten Şeyh Nasser bin Zayed el-Nahyan helikopteri Kö ; rfez ' de denize dü ; şmü ; ştü ; . Şeyh Ahmed bin Zayed el-Nahyan ' ın da hayatını kaybetmesi durumunda , ailenin son iki erkek ferdi de uç ; ak ve helikopterde yaşamını yitirmiş olacak . Şimdiden dü ; nyada el-Nahyan Ailesi ' nin başında ' bir uç ; ak laneti ' dolaştığı sö ; yleniyor . Aynı zamanda BAE Finans ve Endü ; stri Bakanlığı Genel Sekreteri Şeyh Ahmed bin Zayed el-Nahayan , Lehman Brothers ' ın Eylü ; l 2008 ' deki batışıyla iyice derinleşen globel-ekonomik krizde Amerikalı bankacılık devi Citibank ' ın yü ; zde 4 . 9 ' unu 7 . 5 milyar dolara satın almıştı . Bu cesur girişimi ile Prens Şeyh Ahmed , krizin şiddetini azaltan kişi olarak anılmaya başlanmıştı . Citi ' nin en bü ; yü ; k ö ; zel yatırımcısı olana Prens Şeyh Ahmed ' in tü ; m dü ; nya piyasalarına gü ; ven aşılaması takdirle karşılanmıştı . Hisse satışının ardından Citigroup Başkanı Win Bischoff , &ldquo ; Dü ; nyanın lider yatırımcısı tarafından gerç ; ekleştirilen bu yatırım Citi ' nin işini bü ; yü ; tmek iç ; in ç ; ekici fırsatları kovalamasını sağlayacak&rdquo ; aç ; ıklamasını yapmıştı .

EN BÜ ; YÜ ; K YATIRIM FONU

Prens Şeyh Ahmed ' in başında bulunduğu ADIA , dü ; nyanın en bü ; yü ; k yatırım fonu olarak anılıyor . ADIA ' nın yatırım yaptığı bö ; lgenin Kuzey Amerika ve Avrupa olduğu biliniyor . Bu iki bö ; lgenin toplam yatırımlarının yü ; zde 85-90 ' ını oluşturduğu tahmin ediliyor .

KARDEŞİ MANCHESTER CİTY ' NİN SAHİBİ
KAYIP Prens Şeyh Ahmed ' in 1970 doğumlu kü ; ç ; ü ; k kardeşi Şeyh Mansour bin Zayed bin Sultan el-Nahyan , Birleşik Arap Emirlikleri ' nin Başkanlık İşleri Bakanı olarak gö ; rev yapıyor . Manchester City Football Club ' ın da sahibi olan kardeş Şeyh Mansour sporun ç ; eşitli alanlarında faaliyet gö ; steren Al-Jazira Club ' un da patronu . BAE ' nin At Yarışları Otoritesi ' nin de başında olan Şeyh Mansour , 2007 ' de Emirates Investment Authority ' nin ( Emirlik Yatırım Dairesi ) yö ; netim kurulu başkanı olarak atanmıştı .

HAKKASAN ' LA İSTANBUL ' A DOLAYLI GELDİ , GİTTİ

Wagamama , Hakkasan ve Yautcha gibi efsane mekanların yaratıcısı Alan Yau ' nun iki yıl ö ; nce Hakkasan ve Yautcha ' yı , ADIA ' ya 60 milyon dolara satmıştı . Alan Yau ' nun mü ; thiş girişimi kabul edilen Hakkasan ' ı almasıyla bir sü ; re ADIA dolaylı olarak Tü ; rkiye ' de de faaliyet gö ; sterdi . Yau , bir yıl yö ; netimde kalmış yö ; netimden ayrılmasıyla işler İstanbul ' da belirsizliğe girmişti . Hakkasan ' ın alışveriş merkezi Kanyon ' daki yerini bir sü ; re sonra Doors Grubu almış , Wan-na restoranı aç ; mıştı .
Dubai ' yi kuran ve yö ; neten bü ; yü ; k el-Nahyan Ailesi
Birleşik Arap Emirlikleri ' nin ( BAE ) kurucusu Seyh Zayed bin Sultan el-Nahyan ' ın ( 1918-2004 ) servetleri toplamı , dü ; nyadaki pek ç ; ok ü ; lkenin milli gelirini geride bırakan oğulları ve gö ; revleri :
Şeyh Halife Bin Zayed el-Nahyan ( BAE ' nin Başkanı )
Şeyh Issa Bin Zayed el-Nahyan ( Gayrimenkul geliştiricisi )
Şeyh Mohammad Bin Zayed el-Nahyan ( Abu Dhabi Prensi ve BAE Başkumandanı )
Şeyh Sultan bin Zayed el-Nahyan ( Başbakan yardımcısı )
Şeyh Abdullah Bin Zayed el-Nahyan ( Dışişleri Bakanı )
Şeyh Mansour Bin Zayed el-Nahyan ( Başkanlık İşleri Bakanı )
Şeyh Saif Bin Zayed el-Nahyan ( İç ; işleri Bakanı )
Şeyh Falah bin Zayed el-Nahyan
Şeyh Hazza bin Zayed el-Nahyan ( 1965 doğumlu işadamı-Ekonomi doktorası var )
Şeyh Tahnoun bin Zayed el-Nahyan ( 1965 doğumlu Abu Dhabi Turizm Otoritesi Başkanı )
Şeyh Hamdan bin Zayed bin Sultan el-Nahyan ( 1963 doğumlu Başbakan Yardımcısı )
Şeyh Saeed bin Zayed el-Nahyan ( 1966 doğumlu ) Şeyh Nasser bin Zayed el-Nahyan ( 1967 doğumlu . Haziran 2008 ' de helikopter kazasında ö ; ldü ; )
Şeyh Ahmed bin Zayed el-Nahyan ( Helikopter kazasında kayboldu )

kaynak : Habertü ; rk