Tff 3. Lig Yükselme Grubu

TFF 3

Tff 3. Lig Yükselme Grubu
  TFF 3 . lig Yükselme Grubu ' nda mücadele eden takımlardan Balıkesirspor kendi saha ve seyircisi önünde Bandırmaspor ' a 0-3 mağlup oldu . Maç sırasında Bandırmasporlu taraftarların taşkınlık yapması üzerine tatsız olaylar yaşandı .

MAÇTAN NOTLAR
Maçtan önce Galatasaray ' ın eski başkanlarından Özhan Canaydın için saygı duruşunda bulunuldu . Balıkesirspor ' un tutuk kaldığı maçta Bandırmaspor daha çok pozisyon buldu . 8 bin 600 biletli seyircinin izlediği maçı şeref tribününde Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan , Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok , Balıkesir Garnizon Komutanı Korgeneral Adem Huduti , MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut , İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın , Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ve kulüp başkanları ile birlikte çok sayıda taraftar izledi . Maçın 10 . dakikasında yaşanan bir pozisyonda sakatlanan Bandırmaspor kalecisi Doğan sahadaki ilk tedavisinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılınca yerine geçen Deniz başarılı kurtarışlar yaparak takımına güç kattı . Orta sahada ve saunmada yetersiz kalan Balıkesirspor takımı rakip takıma net pozisyon imkanı verinde Bandırmaspor ' un golcüsü Mustafa Şen 44 , 53 ve 61 . dakikalarda attığı 3 gol ile maçın yıldızı oldu .

OLAYLAR ÜZDÜ
Karşılaşmanın sonunda sahadan ayrılmayan Bandırmaspor takımı orta sahada sevinç gösterisi yaparken , Bandırmasporlu bazı taraftarlar da tel örgülerden atlayıp sahaya girince tribünlerden büyük tepki gördü . Sahadaki rakip takım oyuncularını uyarmak isteyen Balıkesirsporlu yönetici Metin Özpınar ' ın Bandırma takımındakilerin üzerine yürümesi üzerine gerginlik tırmandı . Çevik Kuvvet ve diğer takviye ekiplerin önlem aldığı sahada uzun süren kargaşanın ardından taraftarların tepkisi dışarıya taştı . Bandırmasporlu taraftarlar stadyumun dışında çevrede Balıkesirspor bayrağı asılı binalara taş atıp vatandaşlara küfür ederken , polisin güvenlik şeridine aldığı taraftarların araçlarıyla stattan ayrılmaları sağlandı . Stat çıkışında yaşanan iki taraftar grubu arasındaki atışmalar sırasında polislerin cop kullandığı Balıkesirsporlu taraftarlardan bazıları baygınlık geçirdi . Cop yiyerek kendinden geçen taraftarlar hastaneye kaldırıldı . Bu arada bir grup öfkeli Balıkesirspor taraftarı ise stat önünde kurulan polis barikatı ile geçişlerine izin verilmeyince başka yönden ulaştıkları doğumevi kavşağında polislerin koruduğu Bandırmasporlu taraftarların bulunduğu araçları taşladı . Öfkeli gruba müdahale eden polislerden biri kullandığı biber gazından etkilenince zor anlar yaşadı . Takımın oynadığı kötü oyun ve saha içinde maruz kaldıkları muamele sebebiyle öfkelenen Balıkesirsporlu taraftar grubu kulüp yönetimine ve emniyete tepki gösterdi . Maçtan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Balıkesirspor Kulübü Başkanı Rafet Çetinel , yaşanan tatsız olayların son derece üzücü olduğunu , Balıkesirspor taraftarının her zaman olduğu gibi yine centilmence hareket ettiğini ancak rakip takım taraftarlarının çıkardığı taşkınlık ve tahriklerin tribünlerdeki sükuneti bozduğunu söyledi . Yenilgiden dolayı üzüntülü olduğunu belirten Rafet Çetinel , bu hataların telafi edileceğini , Balıkesirspor ' un 2 . Lig ' e mutlaka çıkacağını tekrarladı . Çetinel , " Büyük bir izdiham yaşandı . Emniyet güçleri de gerekli tedbiri aldılar . Ama Bandırma taraftarının stadı önce boşaltmaması ve bizim kapıların açılmaması bu olaylara sebep oldu . Arkadaşlar , şu anda bizim takımımız ikinci , Siirt ' i de yenebilecek durumda . Kırıkhan ' a burada 5 gol atan takım . Bazen takımlarda mutlaka bir gerileme oluyor . Ancak , inşallah bundan sonraki maçları kazanarak biz bunu telafi edeceğiz . Hiç kimsenin bu konuda şüphesi olmasın Balıkesirspor bu sene 2 . Lig ' te " dedi .
Maçtaki olaylar sırasında basın mensuplarının bulunduğu tribünde de gerginlik yaşandı . Bandırmaspor taraftarlarının dışarıdan aldıkları taşları kapalı tribündeki seyircilere fırlatması üzerine şeref tribününde oturan Bandırmalı yöneticileri uyaran gazeteci Sıtkı Şeremetli ' ye bir emniyet yetkilisinin müdahalede bulunmak istemesi tepkilere yol açtı . Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü olduğu öğrenilen emniyet yetkilisinin gazeteci Şeremetli ' ye , " Bir daha bağırırsan seni çıkarırım " demesi üzerine tribünde bulunan basın mensupları da emniyet görevlisine , " Siz buradan hiçbir gazeteciyi çıkaramazsınız " diyerek büyük tepki gösterdiler . Gazetecilerin araya girdiği gerginlik kısa sürede yatıştırılırken , emniyet yetkilisi konunun yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini söyledi .

" BALIKESİR-BANDIRMA EL ELE 2 . LİG ' E "
Karşılaşmanın sonlarına doğru daha da tırmanan olaylar sırasında sahaya inen Bandırmaspor Kulüp Başkanı Mehmet Kışkışlı taraftarlarının sakin olmasını istedi , ancak etkili olamadı . Maçtan sonra bir açıklama yapan Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı , Balıkesir ile birlikte el ele 2 . Lig ' e çıkmak istediklerini söyledi . Yaşanan olayları değerlendiren Mehmet Kılkışlı , " Futbolun içinde her şey var , yenmek de , yenilmek de var . Mühim olan bu tatsız olayların olmaması . Biz hem Balıkesirspor yönetimi hem Bandırmaspor yönetimi olarak bunları tasvip etmiyoruz . İnşallah Balıkesir ile birlikte el ele 2 . Lig ' e çıkarız . Bundan sonra Balıkesirpor ' un oynayacağı maçlarda başarılar dilerim . Biz yönetim olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz . Balıkesir yönetimiyle de bu olayları defalarca konuştuk . Ama mutlaka her kulüpte , her camiada olan 3-4 tane kendini bilmez hem Bandırma ' da hem Balıkesir ' de çıkacaktır . Bunlar da araya nifak tohumu atıyor , çok da bir şey yapamıyorsun . Her camiada var bunlar . Balıkesirspor bizi sahamızda yendiğinde ben soyunma odasına kadar gidip kendilerini tebrik ettim . Bunlar olacak , ne yapalım? Engelleyemeyiz ki . Ama futbolcuların yapması hata " dedi .
Bandırmaspor ' un iddiası sorulan kulp başkanı Kılkışlı , " Bandırmaspor ' un iddiası ve hedefi Balıkesir ile el ele çıkmak " diye konuştu .
Maç sonunda çıkan olaylarda biri 18 yaş altı olmak üzere 2 Balıkesirsporlu taraftarın gözaltına alındığı öğrenildi . Sahadaki olayları bizzat takip eden TFF temsilcisinin hazırlayacağı rapordan sonra yaşanan olaylarla ilgili TFF bir tasarrufta bulunup bulunmayacağı ise bilinmiyor .

STAT : Balıkesir Atatürk
HAKEMLER : Kutluhan Bilgiç x , Fikret Aras xx , Can Savaşan xx
BALIKESİRSPOR : Volkan xx , Uğur Arslan x , Cihan x , Hakan x ( dk . 55 Sinan xx ) , Erhan x , Tuğrul x ( dk . 67 Beşir x ) , Emre İşçiler xx , Serkan x , ( dk . 72 Uğur Kapısız x ) , Ali Öztürk xx , Yunus xx , Berkay x
BANDIRMASPOR : Doğan x ( dk . 10 Deniz xx ) , Ünal xx , Ekrem xx , Rıza xx , Galip xx , Erhan xx , Mustafa xxx ( dk . 78 Orhan x ) , Ercan xx ( dk . 83 Samet x ) , Ali Kafadar xx , Ali Serin xx , Halil xx
GOLLER : Mustafa ( dk . 44 , dk . 53 , dk . 61 )
SARI KARTLAR : Cihan , Erhan , Ali Öztürk , Berkay , Umut ( Balıkesirspor ) , Ercan ( Bandırmaspor )