Sivas'ta 'Sonsuzluğa Yürüyüş' Anma Programı

Sivas Belediyesi tarafından helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümünün 1

Sivas'ta 'Sonsuzluğa Yürüyüş' Anma Programı
  Sivas Belediyesi tarafından helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümünün 1 . yılı münasebetiyle ' Sonsuzluğa Yürüyüş ' isimli bir anma programı gerçekleştirildi .
Dört Eylül Kapalı Spor Salonu ' nda gerçekleştirilen programa Vali Ali Kolat , Belediye Başkanı Doğan Ürgüp , Büyük Birlik Partisi ( BBP ) Genel Başkanı Yalçın Topçu , Cumhuriyet Üniversitesi ( CÜ ) Rektörü İlyas Dökmetaş , İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan , BBP İl Başkanı Zeki Haral , merhum Muhsin Yazıcıoğlu ' nun kızı Firuze Yazıcıoğlu , merhum Muhsin Yazıcıoğlu ' nun annesi Fidan Yazıcıoğlu , merhum Muhsin Yazıcıoğlu ' nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu , BBP İl Teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı .
' Sonsuzluğa Yürüyüş ' programının öncesinde ulusal bir televizyon kanalı tarafından çekimi yapılan Belediye Başkanı Ürgüp ' ün de konuk olarak katıldığı bir tartışma programı çekildi . Programın çekimi esnasında kapalı spor salonunda pankart açarak ıslık çaldığı iddia edilen kişiler ve BBP Sivas İl Teşkilatı arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı . Tartışmaların büyümesi üzerine Başkan Ürgüp ' ün olaya müdahale etmesiyle birlikte gerginlik yatıştırıldı .
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Başkan Ürgüp , bundan bir yıl önce Türk milletinin eşine ender rastlanan bir vatan evladını ve arkadaşlarını kaybettiğini ifade ederek , " Bir can kaydı bu diyardan sonsuzluğa doğru . Son yüzyılda bu ülkenin yetiştirdiği bir dava ve gönül adamı olan liderimiz ağabeyimiz ebedi başkanımız rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ' nu kaybedişimizin acısı , hüznü ve ızdırabı yüreklerimizdedir " dedi .
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise , " Dünyanın gözü önünde , Anadolu coğrafyasında yaşayanlarım gözü önünde karlı bir kış günü her vicdanda farklı bir şekilde tezahür ederek bir yılı doldurduk geldik . Neticede maksadı aşan sözler kullanmayı seven bir insan değilim . Ama geldiğim noktada ve neticede baktığımız zaman Keş Dağları ' nda kar altında altı şehidin hukuku üzerinden devlet itibarı hala orada gömülüdür . İsmail ' in bütün Dünya ' nın gözü önünde , Dünya telefonu ile konuşa konuşa çam dibine düşen ömrüyle
birlikte devlet itibarı orada duruyor " diye konuştu .
Kahramanmaraş savcılığında bilgi ver belgelerin geldiği noktanın bir metre dosya boyu olduğunu ifade eden Topçu , " Biz bu ülkenin savcılarına , yargısına ve hukukuna sonuna kadar güveniyoruz . Söylediklerimde bir tehdit yoktur . Ben birileri gibi TSK ' yı göstererek tehdit etmiyorum . Sokakta hak arayan işçiler üzerinden tehdit etmiyorum . Seni o götürecek , bu götürecek demiyorum . Ben diyorum ki millet iradesiyle geldiniz ona saygımız var . Millet iradesiyle geldiniz ama milletin hizmetinde bulunamıyorsunuz .
Görevinizi yapamıyorsunuz . Onun için yapmanız gereken , iktidar ve muhalefet ile birlikte o iddia ettiğiniz millet iradesine güvenin ve sandığı bir an önce milletin önüne getirin " şeklinde konuştu .
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ' nun konuşma yaptığı sırada Sivas Alperen Ocaklarına üye gençler tekbir getirerek ' Alperenler ölmez kalbimizde ' şeklinde slogan attı . Konuşmaların ardından Yazıcıoğlu ' nun hayatını anlatan bir slayt gösterimi sunuldu . Slayt gösteriminin yapıldığı esnada Firuze Yazıcıoğlu ve Fidan Yazıcıoğlu ' nun gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü . Fidan Yazıcıoğlu , gösterimin sona ermesinin ardından fenalık geçirdi . Partililerin yardımıyla salondan çıkarılan Fidan Yazıcıoğlu ' nun ,
yürümekte güçlük çektiği ve çok üzgün olduğu görüldü .
Daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu anısına organize edilen şiir yarışmasında birinci olan Rabia Aydın , kürsüye çıkarak yazdığı şiirini okudu . Duygusal anların yaşandığı anma programında , bazı vatandaşlar fenalık geçirdi . Görevliler tarafından ilk müdahalesi yapılan vatandaşlar , güçlükle salondan çıkarıldı .