Saadet Partisi İlçe Kongresi Yapıldı

SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün,

  " Necmettin Erbakan hükümetinin yaptığı hizmetleri hepimiz çok iyi biliyoruz . Bu hizmetleri kimse unutmamıştır " dedi .
Saadet Partisi ( SP ) Salihli İlçe Teşkilatı ' nın 2 . Olağan kongresi Dostlar Düğün Salonu ' nda yapıldı . 225 delegenin oy kullanımı ile gerçekleştirilen kongrede seçimlere tek liste ile gidildi . Eski Başkan Sinan Duran ' ın aday olmaması nedeniyle Bahattin Arvasi başkanlığındaki yönetim kurulu göreve getirildi .
SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün , SP İl Başkanı Ahmet Arslan , Manisa Teşkilatlandırma Başkanı Hasan Bükmet ve delegeler kongreye katıldı . Delegelerin şiirleri ile renk kattıkları kongrede Divan Başkanlığı ' nı Cemil Bağcı yaptı .
Kongreden önce Saadet Partisi ' nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi . Toplantıya çevre ilçelerin teşkilatları ile partililer katıldı . İlçe Kongresinin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ahmet Arslan , " Saadet Partisi ' nin ilk ilçe kongresi Salihli ' de yapıldı . Bu başlangıç yeni bir hareketi getirecektir . Çünkü Saadet Partisi zor günleri aştı . Biz ilçe teşkilatları olarak halkın gerisinde kaldık . Artık daha çok ön planda yer almamız bunun içinde daha aktif olmamız lazım . AK Parti sekiz yıldır
400 milletvekili ile iktidarda . Ama ekonomi tamamen bitti , sıkıntılar sürüyor . Bu ülkenin bunlarla idare edilemeyeceği ortaya çıkmıştır " dedi .
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün ise Saadet Partisi ' nin ilçe kongreleri ile artık daha da büyüyeceğini ve Ege Bölgesi ' nde 1 . Parti olacağını söyledi .
" Kongre vesilesi ile sizlerin dertlerini dinliyoruz " diyen Esengün , " Necmettin Erbakan hükümetinin yaptığı hizmetleri hepimiz çok iyi biliyoruz . Bu hizmetleri kimse unutmamıştır " ifadelerini kullandı .
" Halen o hükümet görevde olsa idi bu günlere gelinmezdi " diyen Esengün , " bize hiç kimse rantçı , vurguncu demedi . Sadece bizi irtica ile suçladılar . Aradan 13 yıl geçti . Biz ayrıldık iki yakamız hâla bir araya gelmedi " diye konuştu .
Kemal Derviş ' in getirdiği uygulamaların AK Parti döneminde de devam ettiğini anlatan Esengün , sözlerine şöyle devam etti : " Esnaf perişan , işletmeler kapanıyor . Ama bakıyorsunuz ki bankalar kar ediyor . Bugün Ziraat Bankası ' nın 3 . 5 milyar TL karı var . Ziraat Bankası bu 3 , 5 milyar karı depremde yıkılan ve yıkılacak durumda olan evlerin yapımında kullansa halkımız rahat ve huzura erecektir . Ama maalesef bu para yeniden faizde kullanılıyor . Hükümet 2010 yılı bütçesine 57 milyar lira faiz ödemesi koydu . Bu yıl
57 milyar lira faize ödenecek . Maç izlerken , Kurtlar Vadisi ' ni seyrederken , hatta uyurken bu ülke faiz ödüyor . Günlük 160 milyon lira saatte ise 6-7 milyon lira faiz ödemesi yapılıyor . "
Hükümetin borç batağında olduğunu anlatan Esengün , sözlerini şöyle sürdürdü : " Ülke rantiyeci ve faizcilerle doldu . Hükümet IMF ile anlaşmadık diyor . Anlaşsan ne olur anlaşmasan ne olur . Yolun yine IMF yolu , uyguladığın politikalar yine IMF politikaları . Şimdi de gündem de Ergenekon var . Bu soruşturma bir an önce bitsin . Haklı haksız ortaya çıksın . Eğer hesap sorulacaksa 28 Şubat sorumlularından hesap sorulsun . TEKEL işçileri uzun süre direnişte bulundu . Bu işçiler haklı ise hükümet olarak siz üzerinize
düşeni yapın ve haklarını verin . AK Parti ' nin vebali fazladır . "
ERBAKAN DOĞRU SÖYLEMİŞ
Verilen sözlerin 8 yıldan beri yerine getirilmediğini anlatan Esengün , şöyle konuştu : " Hakimler bir tarafta askerler bir tarafta iktidar bir tarafta . Sürekli kavga ediyorlar . Böyle bir ortamda Anayasa değişikliği gündeme geldi . Bunun sonu nereye varacak bilmiyorum . İktidarı ile muhalefeti bir araya gelseler sorunların çözümüne çare bulsalar . Ama birbirleri ile kavga etmekten dolayı sorunların çözümüne çare bulamıyorlar . Erbakan hocamız Erdoğan için bir söz söylemişti . " Bu çoluk çocuk işi değildir '
demişti . Doğru söylemiş bu ülkeyi siz yönetemiyorsunuz . "
" Biz esnafın sanayicinin yüzünü güldürdük " diyen Esengün , " Ancak o dönem esnaf ve sanatkarlar konfederasyonu , Türk-İş , Medya ve bazı sendikalar hep aleyhimize çalıştı . Şimdi ektiklerini biçiyorlar " dedi .
Hükümetin Açılım dediğini ve bir yıl olduğunu anlatan Esengün , şunları söyledi : " bir sonuca varılamadı . Açılım ' ın içinde ne olduğunu hiçbir kimse bilmiyor . Ermeni sorunu siyasetle değil tarihçiler ile bir araya gelinerek çözülmeli . Önümüzde seçim var . Artık bu milletin çektiği yeter . Erbakan hükümetinde olduğu gibi huzurlu bir ülke istiyorsanız Numan Kurtulmuş Başbakanlığı ' nda bir hükümeti göreve getirin . "
Konuşmaların ardından partiye yeni katılanların rozetleri takıldı , ardından seçimlere gidildi . Seçim sonucunda Bahattin Arvasi başkanlığındaki yönetim şöyle oluştu : Mesut Atılgan , Nurullah Duran , Sami Çelen , Bilal Dündar , Celal Karakurt , Yusuf Gülmez , Şahin Tayfun , Mustafa Barut , İskender Demir , Zekeriya Yılmaz , Nurettin Kilit , Sabri Görücü , Şevket Yılmaz ve Yıldız Arvasi .
( ES-HO-Y )