Kum Heykelleri Heyecanı Başlıyor

Dünyanın en büyük kum heykelleri festivalleri arasında yer aldığı belirtilen Uluslararası Kum Heykel Festivali 'Lara Sandland 2010' 'Mitoloji II' temasıyla 1 Mayıs'ta açılıyor.

Kum Heykelleri Heyecanı Başlıyor
  Kü ; ltü ; r ve Turizm Bakanlığı , Antalya Bü ; yü ; kşehir Belediyesi , Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti ' nin katkılarıyla dü ; zenlenen ' Sandland 2010 ' festivalinin bu yıl ki teması ' Mitoloji II ' olarak belirlendi . Global Design Art Works tarafından dü ; zenlenen sergide 7 bin 500 ton kum kullanılacağı aç ; ıklandı . 10 ü ; lkeden 30 ' a yakın heykeltıraşın katılımıyla başlayacak dü ; nyanın en ö ; nemli mitolojik olay ve kahramanlarının devasa boyutlardaki kum heykellerde hayat bulacağı kum şehrinde 300 Spartalı , Adem ile Havva , Minotour , Truva , Elfler , Minake Neko , Hacıvat-Karagö ; z , Nemrut , Leyla ile Mecnun ' un da aralarında olduğu onlarca temada 100 ' ü ; aşkın heykel yapılacak .

AVATAR ' IN KUMDAN HEYKELİ YAPILACAK
Festival Genel Direktö ; rü ; Cem Karaca , 1-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak kum heykelleri sergisinde ayrıca dü ; zenlenen anket sonucu gelen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde istisnai olarak beyaz perdede izleyici rekoru kıran Avatar ' ın 150 ton kum kullanılarak dev boyutta heykelinin yapılacağını sö ; yledi .

Sergiyi 2009 yılında 120 bin kişinin ziyaret ettiğini ve bu ö ; zelliğiyle Antalya ' nın en ö ; nemli kü ; ltü ; r ve sanat etkinlikleri arasında yerini aldığını belirten Cem Karaca , alternatif sanatlar kapsamında yer alan festivalin dü ; nyanın sayılı kum heykel etkinliklerinden biri olduğunu anlattı .

Sivil toplum kuruluşlarını festivale davet ettiklerini belirten Karaca , şö ; yle konuştu : ' 2009 yılında on binlerce kişiye sergiyi ü ; cretsiz ziyaret edebilme fırsatı sunduk . Bu aç ; ıdan sosyal sorumluluk gö ; revimizi yerine getirdiğimize inanıyorum . Sanatı halka sevdirmek en azından tanıştırmak adına 2010 yılında birç ; ok ç ; alışma yapacağız . Toplum iç ; in sanat felsefesinden hareketle toplumun tü ; m kesimlerine hitap etmek iç ; in proje ü ; retiyoruz . Bunlar arasında 2010 ' da her hafta bir kö ; yü ; n kum şehrini ü ; cretsiz ziyaret
etme gibi projeler yer alıyor . '