Ege'de Develer Sezonun Son Güreşini Yaptı

Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'nde deve güreşi sezonu bugün İncirliova Yazıdere Köyü'nde özel düzenlenen güreşlerle sona erdi

Ege'de Develer Sezonun Son Güreşini Yaptı
  Ege , Marmara ve Akdeniz Bölgesi ' nde deve güreşi sezonu bugün İncirliova Yazıdere Köyü ' nde özel düzenlenen güreşlerle sona erdi . Güreş takvimi dışında özel tertiplenen güreşler yoğun ilgi görürken , güreşlere Aydın , Muğla , ve İzmir yöresinden yaklaşık 100 pehlivan deve katıldı .
İncirliova Yazıder Köyü İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Duran yavuz ve Deveci olan eşi Cengiz Yavuz öncülüğünde , Çine ve Aydın ' dan iki özel firmanın desteğinden gerçekleştirilen güreşlerden elde edilen gelirin tamamı Yazıdere Köyü İlkokulu ' nun tadilatı için okula bağışlandı .
Sabah güneşli bir havada başlayan deve güreşlerinde , vatandaşlar hem deve güreşlerini izledi hem de piknik yaptı . Öğleden sonra develer ve güreşi izlemeye gelen vatandaşlar adeta Aydın Havası ' nın azizliğine uğradı . Aniden bastıran sağnak yağış nedeniyle güreşlere son verilirdi .
Oldukça heyecanlı geçen güreşlere bayanlar da yoğun ilgi gösterdi . Yazıdere Köyü ' nde özel düzenlenen güreşlerle 2009-2010 Deve Güreşi Takvimi sona ermiş oldu .