Chp Giresun İl Kongresi

CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, AK Parti iktidarının yeni bir cumhuriyet kurmak için mücadele ettiğini ileri sürdü.

Chp Giresun İl Kongresi
  Partisinin Giresun 33 . İl Olağan Genel Kurulu ' na katılan Okay , bugünkü yaşananları daha önceden kaygı duyarak ifade ettiklerini belirterek " Biz niyet okuyucu değiliz ama siyasi iktidarın kötü niyetini biliyoruz . Bizim daha önceden kaygı duyarak ifade ettiklerimiz bugün uygulamaya konuluyor . Türkiye ciddi sıkıntılar içerisinde ; açlık , yoksulluk , yolsuzluk , işsizlik hepsini yaşıyoruz . Resmi kayıtlara göre 5 . 5 , kayıt dışı 7 milyon civarında işsizimiz var . Bir milyon kişi de iş sahibiyken işsiz kalmış . Ülke bu sıkıntılar içerisindeyken siyasi hükümet Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi 7 ' den 8 ' e , Anayasa Mahkemesi üyesi 11 ' den 19 ' a nasıl çıkar diye uğraşıyor " dedi .
Hükümetin iş başına geldiği günden beri sanal gündem oluşturmakla da eleştiren Okay , " Hükümet bir takım senaryolar üreterek gündemi meşgul ediyor . Olmadı açılım projeleri dayatıyor . Bu açılımların hiç biri fındık ya da çayla ilgili değil . Ayrıca bu açılımların hiç birinde sonuca ulaşılmadı . Bu açılımlarla gündem belirlemeye çalışıyorlar . Şimdi de Anayasa açılımı . Çok açık olan şudur . Türkiye ' ye dayatılan yeni bir cumhuriyettir . Mustafa Kemal Atatürk ' ün kurduğu cumhuriyetin yerine ikinci bir cumhuriyet kurmaktır . Fakat biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna geçit vermeyeceğiz " diye konuştu .
Okay , il başkanlığı için yarışan mevcut başkan Murat Ersoy ve Aykut Gezmiş ' e başarılar dileyerek birlikte fotoğraf çektirdi .