CHP'den en ilginç önerge

Tarım Bakanlığı'nın satın aldığı 'Lion Heart' (Aslan Yürek) adlı bir damızlık aygırın tek testisi olduğu iddia edilince, CHP Muğla milletvekili Ali Aslan TBMM'ye bakanlığın cevaplaması için önerge verdi.

  TBMM gü ; ndemine ilginç ; bir konu geldi ve Tü ; rkiye Jokey Kulü ; bü ; ile Tarım Bakanlığı tarafından satın alınan bir damızlık aygırın , tek testisi olduğu iddia edildi . Tartışmalar ü ; zerine , CHP Muğla milletvekili Ali Aslan , TBMM ' ye ö ; nerge verip , ' ' Aygır neden kontrol edilmedi? ' ' diye sordu .

CHP ' li Aslan , TJK ile Tarım Bakanlığı temsilcilerinden oluşan aygır komisyonunun , 5 adet damızlık aygır satın aldığını , ancak ' ' Lion Heart ' ' ( Aslan Yü ; rek ) adlı aygırın , bir testisi olduğu iddiasının ortaya atıldığını belirtti . Aslan bu konuda TBMM Başkanlığına ö ; nerge verdi ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ' e , şu soruları yö ; neltti :

- TJK ve Tarım Bakanlığı ' nın birlikte oluşturduğu &ldquo ; Aygır Komisyonu&rdquo ; tarafından kaç ; aygır satın alınmıştır . Satın alınan &ldquo ; Lion Heart&rdquo ; isimli damızlık atın , bir testisinin olmadığı doğru mudur?

- TJK Kongre ü ; yesi Yü ; cel Birol ' un TJK ' nın faaliyet kongresinde iddia ettiği gibi satın alınan 5 damızlık aygıra 10 milyon TL ö ; denmiş midir?

- Satın alınan aygırların testisleri tamam mıdır? Testisi olmayan aygıra ne kadar ö ; deme yapılmıştır? Satın alınırken kontrolü ; yapılmamış mıdır?

- 5 aygırın satın alınması sö ; zleşmesinde kimlerin imzası vardır? Bu kişiler hakkında soruşturma aç ; mayı dü ; şü ; nü ; yor musunuz?

- Aygır komisyonu ü ; yeleri ve TJK Yö ; netimi mal bildiriminde bulunmakta mıdır ? En son ne zaman bu bildirim yapılmıştır ? Mal bildiriminde bir değişim gö ; zlenmiş midir?


Gazeteport