Batman Fen Edebiyat Fakültesi İnşaatında Yeniden İhale Krizi

Batman Üniversitesi'nin Fen Edebiyat Fakültesi inşaatı için yeniden ihaleye çıkılacağı iddiası üzerine mevcut yüklenici firma yetkilileri mahkemeye başvuracaklarını bildirdi.

  2007 yılında kurulan Batman Üniversitesi ' nin yeni yerleşke alanında Fen Edebiyat Fakültesi binasının yapımı Üniversite Yaşatma Geliştirme ve Güzelleştirme Kurulu tarafından üstlenildi . Kurul tarafından ihalesi yapılarak temeli dönemin Valisi Dr . Recep Kızılcık tarafından atılan fakültenin inşaatının bitirilmesi için gerekli kaynağın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Batman Özel İdaresi hesabına aktarılması ile beraber Fen Edebiyat Fakültesi ' nin yeniden ihale edilmesi gündeme geldi . İnşaatın yapımını
üstlenen firma sahibi Baki Mercan , Fen Edebiyat Fakültesi ' nin inşaat ihalesini anahtar teslimi olarak aldığını ve bu konunun gündeme gelmesi ile beraber Batman Üniversitesi Yaşatma Geliştirme ve Güzelleştirme Kurulu üyelerine gerekli yazıları gönderdiğini söyledi .
Söz konusu fakültenin inşaat yapımının tekrar ihale edilmesi durumunda mevcut yükleyici firma mahkemeye başvuracak . Fen Edebiyat Fakültesi ' nin mahkemelik olması ile birlikte inşaatın durdurulacağı , inşaatın başlaması için mahkemenin sonuçlanmasının bekleneceği öğrenildi .