Abt'den Tiyatro Şenliği

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü coşku ile kutladı

Abt'den Tiyatro Şenliği
  Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu ( ABT ) , 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ' nü coşku ile kutladı . Gün boyunca iki ayrı sahnede dört ayrı oyun , ücretsiz olarak izleyici ile buluştu . Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor Projesi kapsamında ' Bir Evet İki Hayır Arasında Hayat ' adlı oyunu sahneleyen amatör kadınlar ise kendi hazırladıkları tiyatro bildirisi ile ayakta alkışlandı .
Gün içerisinde " Düşlerim Benim " , " Vatan Kurtaran Şaban " , " Harikalar Sirki " ve " Bir Evet İki Hayır Arasında Hayat " adlı oyunlar Antalyalıların büyük katılımı ile sahnelendi . Belediye Kültür Salonu ve AKM Aspendos Salonu ' nda gerçekleşen oyunlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi . İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı ' nın ABT ile ortak projesi olan " Harikalar Sirki " adlı oyun çocuklara ilk kez merhaba derken , yönetmenliğini Filiz Uysal ' ın yaptığı oyunun premieri de bu anlamlı günde gerçekleşmiş oldu .
AMATÖR KADINLAR BİLDİRİ YAYINLADI
AKM Aspendos Salonu ' nda ' Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor ' projesi kapsamında Meryem Nart ' ın yazdığı " Bir Evet İki Hayır Arasında Hayat " adlı oyunu sergileyen amatör oyuncular yine izleyicilerin gönlünü fethetti . AKM Aspendos Salonu ' nu dolduran izleyiciler , gerçek hayattan kaleme alınarak sahnelenen oyunu , amatör oyunculardan profesyonelce izledi .
KAPANIŞ VATAN KURTARAN ŞABAN İLE
Haldun Taner ' in 1965 yılında yazdığı ' Vatan Kurtaran Şaban ' oyunu , AKM Aspendos Salonu ' nda sahnelendi . Tiyatro Şube Müdürü Müfit Kayacan ' ın ana karakter Şaban ' ı canlandırdığı oyunun sonunda oyuncular tiyatro severler tarafından dakikalarca alkışlandı . Günümüze uyarlaması Prof . Dr . Semih Çelenk tarafından yapılan oyunda , Tapu Kadastro Müdürlüğü ' nden Kültür ve Sanat Müsteşarlığı ' na atanan Şaban ' ın bu alanda yaptığı yersiz ve çağ dışı uygulamalar seyirciye kabare tarzında yansıtılıyor .