Yunistan'a yardım yarar mı zarar mı sağlayacak?

Yatırımcı Jim Rogers'a göre, Euro Bölgesi'nin Yunanistan'a yardımı ne getirecek?

Yunistan'a yardım yarar mı zarar mı sağlayacak?
ABD'li milyarder yatırımcı Jim Rogers, Yunanistan'ın hiçbir zaman bütçesini uygun şekilde yönetmediği yorumunda bulunarak, Euro Bölgesi'nin bu ülkeye yardım etmesinin yarardan çok zarar getirebileceğini kaydetti.

Rogers, "Yunanistan hiçbir zaman kendi yoksulluğunu yaşamadı, korkarım birileri onlara kredi vermeyi reddene kadar bu kez de yaşamayacaklar" dedi.

Ünlü yatırımcı, yatırımcılara alabilmeleri halinde yuan almalarını çünkü para biriminin değer kazanacağını söyledi.

Rogers Holdings'in başkanı olan yatırımcı, "Gelecek birkaç 10 yıl içinde yuanın değerinin 2, 3, 4 kat artmasını bekliyorum. Nasıl Japon Yeni birkaç 10 yıl içinde dolar karşısında yüzde 400 arttıysa yuanın da artmasını öngörüyorum" dedi.

Öte yandan, ABD'nin para birimi konusunda Çin'e baskı yapmasının yardımcı olmayacağı yorumu yapan Rogers, "Çin daha yüksek değerli bir para birimine sahip olması gerektiğinin farkında, ancak değişim için zamana ihtiyaç var" diye konuştu.

ROUBİNİ'YE GÖRE IMF ÇÖZÜM OLUR
Nouirel Roubini, Yunanistan'a yönelik bir IMF paketinin, Euro Bölgesi liderlerinin dün akşam yaptıkları anlaşmadan daha temiz çözüm olacağını söyledi.

Ekonomist, "Avrupa'nın Yunanistan çözümünde Almanya'nın daha fazla IMF rolü isteyen anlayışı ile Fransa'nın daha Avrupalı bir çözüm isteyen anlayışı arasında bir uzlaşı olduğu görülüyor. IMF paketi ise daha temiz bir çözüm olabilir çünkü IMF'nin deneyimi var" açıklamasında bulundu.

Roubini, sadece acil durum düzeyinde bir yardım sağlamanın anlamlı olup olmayacağı konusunda tereddütlerinin bulunduğunu ifade ederken, "Endişem şu ki AB gerekenden daha fazla kemer sıkma talep ederek Yunanistan'da resesyonu derinleştirebilir" diye konuştu.