Ulaştırma Bakanı Mersin'de (1)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İsrail'de gündeme gelen sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Bu sözde Ermeni soykırımıyla ilgili muhtelif ülkelerde her yıl tekrarlanan bir oyun var

  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , İsrail ' de gündeme gelen sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede , " Bu sözde Ermeni soykırımıyla ilgili muhtelif ülkelerde her yıl tekrarlanan bir oyun var . İşi gücü bırakıyorlar Türklerin geçmişte soykırım yapıp yapmadığını parlamentolarında oylarıyla belirlemeye çalışıyorlar . Türklerin Türk tarihini sorgulamak hiç kimsenin haddi değil , bunu böyle bilsinler . Bizim geçmişimiz de bellidir , bugünümüz de bellidir , geçmişimizle
onur duyuyoruz . Türkiye ' nin geleceği için de var gücümüzle çalışıyoruz . İsrail önce kendine baksın " dedi .
Bir dizi açılış ve temel atma törenleri için Mersin ' e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , beraberinde Mersin milletvekilleri Kürşad Tuzmen , Ali Er , Ömer İnan ve Zafer Üskül ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti ' ni ziyaret etti . Burada MGC Başkanı Ahmet Ünal ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Yıldırım , Bakanlığı ile ilgili çalışmalar konusunda bilgiler verirken , Mersin ' e yapılan yatırımlardan söz etti .
Sivil havacılıkta kelimenin tam anlamıyla bir devrim gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldırım , Ankara-İstanbul-İzmir üçgenine sıkışan havacılığı yurt geneline yaydıklarını belirterek , " 2002 yılında 2 merkezden 25 noktaya gerçekleştirilen iç hat seferleri , bugün 5 havayolu işletmemiz tarafından 7 merkezden toplam 45 noktaya uçuş gerçekleştirilmeye başlandı . İç hatlarda 8 , 5 milyon olan yolcu sayımız 41 milyona ulaştı . Dış hat yolcu sayımız 25 milyondan 44 milyona yükseldi . Böylece iç ve dış hatlarda taşınan
yolcu sayımız geçtiğimiz yıl 85 milyona ulaştı . 8 milyon insanımız ilk defa uçağa bindi " diye konuştu .
Cumhuriyet tarihinin en büyük kara yolu yapım seferberliğini başlattıklarını dile getiren Yıldırım , 79 yılda yapılan 6 bin 100 kilometre bölünmüş yola 11 bin 500 kilometre bölünmüş yol daha ilave ettiklerini ifade ederek , " 24 milyar lira para harcadık . Şu anda yeni yaptığımız bölünmüş yolun yıllık ekonomiye katkısı 4 milyar TL . Bölünmüş yol 6 yılda kendisini amorti eder hale geldi . Daha da önemlisi , artan motorlu taşıt sayısına karşın bölünmüş yollarda , yol kusurundan kaynaklanan kazaların önüne
geçtik . Yolları böldük , hayatları birleştirdik . 2003 yılında 6 vilayetiniz bölünmüş yolla doğrudan birbirine bağlı iken , bugün 63 vilayetimiz bağlı hale geldi " şeklinde konuştu .

DEMİR YOLU YATIRIMLARI
Türk insanının yüksek hızlı tren özlemine son verdiklerini , Ankara-Eskişehir hattını işletmeye açarak , 1 . 5 milyon insanı yüksek hızlı trenle yolculuk yaptırdıklarını anlatan Binali Yıldırım , şöyle devam etti : " Türkiye , Avrupa ' nın 6 . , dünyanın 8 . yüksek hızlı tren işletmecisi ülke oldu . Eskişehir-İstanbul , Ankara-Konya , Ankara-Sivas devam ediyor .
Bakü-Tiflis-Kars ve Marmaray projeleriyle İpek Demiryolu ' nun merkez ülkesi oluyoruz . Sakarya ' da yüksek hızlı tren araçları da üretebilecek fabrika kurduk . 100 yıldır el değmeyen rayları yeniledik . Organize sanayi bölgelerini demiryoluna bağlıyoruz . Yerli ray , yerli demiryolu malzemesi üretiyoruz . Türkiye ' yi lojistik merkezi haline getirmek için çalışma başlattık . Denizcilikte Türkiye ' yi kara listeden kurtardık . Gemi inşa sanayisinde dünyanın 23 . sırasından ilk 5 sırasına yükseldik . YİD modeli ağırlıklı yat
limanları yapıyoruz . Vergiyi kaldırdık , denizciliğe 1 , 6 milyar dolar teşvik verdik . Cumhuriyetin deniz eğitim kurumlarını 7 yılda iki katına çıkardık . Amatör denizciliği teşvik ettik . Balıkçıları barınaksız kalmaktan kurtardık . "
Türkiye ' yi , bilişim altyapısı en iyi olan Avrupa ' nın 5 . ülkesi konumuna getirdiklerini , 2002 ' de genişbant internet yokken , bugün 7 milyondan fazla genişbant internet abonesi olduğunu söyleyen Yıldırım , bilişim cirosunu da dört katına çıkardıklarını kaydetti .
" Biz Milli Birlik ve kardeşlik projesini hizmetlerle gerçekleştiriyoruz " diyen Bakan Yıldırım , " Hiçbir ayrım yapmadan yurdumuzun her köşesine eşit hizmet götürme gayreti içindeyiz . Türkiye ' nin hiçbir meselesi , insanımızın hiçbir sorunu bizim için ' ikinci derecede ' değildir . Yargı reformu da , anayasa değişikliği de buna dahildir " dedi .
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , gazetecilerin Somalili korsanlar tarafından kaçırılan Türk gemisi ile ilgili olarak sorusuna ise , " Korsanların kaçırdığı gemi , bugün öğle saatlerinde Somali Eyl Limanı ' na geldi , demirledi . Bundan sonra ne olacak? O korsanlar , o geminin sigortacısıyla temasa geçiyorlar , orada görüşmeler başlıyor , bu 1-2 ay sürebilir . Biz konuyu yakından takip ediyoruz . Türk sahipli bir gemidir ama yabancı bayraklı bir gemidir . Bayrağı ne olursa olsun Türk sahipli olduğu için , içinde
Türk personeli olduğu için biz konuyu önemsiyoruz ve yakından takip ediyoruz " şeklinde yanıt verdi .
Bakan Yıldırım , sözde Ermeni soykırımı iddialarının İsrail tarafından da gündeme getirilmesi konusu ile ilgili soru üzerine de , " Bu Ermeni sözde soykırımıyla ilgili muhtelif ülkelerde her yıl tekrarlanan bir oyun var . İşi gücü bırakıyorlar Türklerin geçmişte soykırım yapıp yapmadığını parlamentolarında oylarıyla belirlemeye çalışıyorlar . Türklerin Türk tarihini sorgulamak hiç kimsenin haddi değil , bunu böyle bilsinler . Bizim geçmişimiz de bellidir , bugünümüz de bellidir , geçmişimizle onur duyuyoruz .
Türkiye ' nin geleceği için de var gücümüzle çalışıyoruz . Onun için bunları çok önemsemeye lüzum yok . Kim ne derse desin bize çamur atmaya kalkanlar önce aynaya baksınlar . İsrail önce yaptıklarını , insanlık suçunu sorgulasın ondan sonra bu işler hakkında konuşsun " dedi .
Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ise , aynı konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede , şu ifadeleri kullandı ; " Bize Avustralya ' da , Yeni Zellanda ' da kahramanlık destanları veriliyor , 1915 ' te Çanakkale ' de ' Çanakkale geçilmez ' dedirttiğimiz için . Aynı millet Batıda kahramanlık anıtları diktirirken bütün dünyaya , Doğuda neden soykırım yapsın? Bunu iyi düşünmek lazy ' fcrkiye , Avrupa ' nın 6 . , dünyaım . "
( HK-EA-Y )