Sungurlu'da Huzur Toplantıları

Çorum'un Sungurlu Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen huzur toplantılarının ilk gerçekleştirildi.

Her hafta bir mahallede yapılması planlanan huzur toplantılarında "suç ve suçlularla mücadele ile kamu kurumları ve halk" arasındaki işbirliğini geliştirilmesi amaçlanıyor.
Mahmut Peşmen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bahçesinde İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
Kaymakam Hulusi Şahin, ilçenin daha huzurlu ve daha güvenli hale getirilmesi konusunda Sungurlu'da yaşayan vatandaşlardan ve esnaflardan emniyet güçlerine yardımcı olmalarını istedi. Şahin, "Her türlü şikayetleriniz de mutlaka 155'i arayınız. Sizleri rahatsız edenleri polise haber verin. Toplumun huzurunu korumakla görevli olan polislerimiz sizler için var. Paranızı hırsızlara haydutlara kaptırmayın. Pencerelerinize demir parmaklık, kapılarınıza mutlaka kilit taktırın. Ufak maliyetlerle tedbirinizi alın
ki ileride büyük zararlara yol açmasın" dedi.
Vatandaşlardan halk arasında "üfürükçü" diye tabir edilen insanlara inanmamaları için çağrıda bulunan Kaymakam Şahin, "Evinize yabancı insanları davet edip, kolunuzdaki bileziklere üfleyerek, '1 olan bileziğinizi 3'e çıkaracağım' diyen kişilere sakın ama sakın inanmayın. Kapınızı tanımadığınız insanlara kesinlikle açmayın. Çünkü hırsızlık için, gasp için evinize girebilirler. Özellikle hanımlara sesleniyorum, hırsızların en büyük müşterileri sizlersiniz" diye konuştu.
Huzur toplantılarının bir amacının da vatandaşların istekleri doğrultusunda gerekli tedbirleri almak olduğuna işaret eden İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, ''Önemli olan sokağa çıkıldığında vatandaşın kendini güvende hissetmesi. Güvensizlik var ise bu konudaki görüşlerini bizimle paylaşmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Sürekli muhtarla istişare içerisinde olduklarını ancak haltan gelecek şikayet ve talipleri de dinlemek için böyle bir toplantıyı organize ettiklerini dile getiren Maden, "Buraya sizlere hesap vermeye, dinlemeye geldik. Bizler uyumuyoruz ama sizlerin yataklarınızda rahat uyumanızı sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışırken de sizlerden yardım bekliyoruz. Öncelikle herkesin kendi polisi olmasını istiyoruz. Şüpheli bir durumla karşılaştığınız zaman geçirmeden 155'i arayınız. Sizlerden isteğimiz
bireysel güvenlik önlemlerinizi almanız. Bunun en basit yolu ufak maliyetlerle pencerelerinizde demir parmaklık, kapılarınız sağlamlaştırabilirsiniz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından mahalle sakinlerinin sorunları dinlendi. Mahalle sakinleri güvenlik sorunundan öte mahallelerinde eksik olan kanalizasyon, yol, aydınlatma, oyun parkı gibi alt yapı sorunlarının giderilmesi için protokol üyelerinden yardım istediler.

"HER ZAMAN SUNGURLU HALKININ HİZMETİNİZDEYİZ"
Mahalle sakinlerinin sorunlarını tek tek not eden ve yakından ilgilenen Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, her zaman Sungurlu halkının hizmetinde olduklarını söyledi. Belediyenin mali yapısının bazı çalışmaların önüne geçtiğini dile getiren Uzunkaya, "Sungurlu Belediyesini 25 trilyon borç ile devraldık. 10 ay içerisinde 11 trilyon borç ödedik. Birçok şeyi toparladık. Sıkıntıları aştık. Baharla beraber hizmetlerimize başlayacağız" dedi.
Sungurlu'nun yüzde 10'nun imar planının olduğunu, geriye kalan yüzde 90'nın ise imar planının bulunmadığını dile getiren Uzunkaya, "İmarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca belediye geçmiş dönemlerde istihdam yuvası haline gelmiş. Bunun ceremesini şuanda bizler çekiyoruz, sizler çekiyorsunuz. İller bankasından gelen paranın yüzde 40'ı kesiliyor. Geri kalan yüzde 60'ı ise personelin SSK pirimi, vergi borcu ve maaşlarına yetmiyor. Şuanda emekliliği dolan arkadaşlarımızı tazminatlarını verip emekli
ediyoruz. 1 yıl içerisinde 19 emeklimizin emekli tazminatını ödedik, emekliliği dolan 20 arkadaşımızı da emekli ettik" dedi.
İş makinelerinin tamamını revizyondan geçirdiklerini belirten Uzunkaya, "Aylık masraflarımızı minimum seviyeye indirdik. Yaz mevsimine kadar bütün ekipmanlarımızı yenileyeceğiz. Sanayimizin yollarında çalışma yapılacak. Türkiye'de en eski 10 belediyeden biriyiz. Şehrimize uygun güzel bir pazar yerimiz maalesef yok. 3 adet kapalı Pazar yeri yapağız" şeklinde konuştu.