Şirinoğlu: Başbakan'ı biz yanılttık
Ermeni Cemaati Başkanı Bedros Şirinoğlu, "Türkiye'de 100 bin Ermenistanlı vatandaş yok. 20 bin Ermenistanlı vatandaş var. Sayın Başbakanımız, bizim sözümüze güvenerek, inanarak 100 bin kelimesini kullanmıştır. Kendisinden özür diliyoruz" dedi.

Şirinoğlu , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :
&ldquo ; Biliyorsunuz bundan ö ; nce kasım ayında sayın Başbakan ile bir gö ; rü ; şmemiz vardı ve bir arkadaşımız Başbakanımızın sorusuna diasporada yaşayan ve Ermenistan ' dan Tü ; rkiye ' ye gelip kaç ; ak olarak ç ; alışan Ermeni vatandaşların kaç ; kişi olduğunu sö ; ylemişti . Arkadaşımızın dili sü ; rç ; mü ; ştü ; r . Tü ; rkiye ' de yaşayan Ermenilerle birlikte sö ; ylemesi gereken sayıyı , Ermenistan ' dan gelen vatandaşlar iç ; in kullandı ve , ' 100 bin Ermenistanlı vatandaş var ' dedi . Tü ; rkiye ' de 100 bin Ermenistanlı vatandaş yok . 20 bin Ermenistanlı vatandaş var . Sayın Başbakanımız , bizim sö ; zü ; mü ; ze gü ; venerek , inanarak 100 bin kelimesini kullanmıştır . Araştırma yapsaydı kişi sayısını hemen ö ; ğrenebilirdi . Bu bize olan gü ; venidir . Biz sayın Başbakan ' a bize gü ; vendiği iç ; in ç ; ok teşekkü ; r ediyoruz . Aynı zamanda kendisinden onu yanılttığımız iç ; in ö ; zü ; r diliyoruz . Vakfımıza ait sekiz tane mü ; lkü ; , Vakıflar Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; bize teslim etti . Bunun iç ; in de teşekkü ; r ediyoruz . Bu başbakan ile 7 . gö ; rü ; şmemizdir . &rdquo ;
Bedros Şirinoğlu , kaç ; ak yaşayan Ermenilere ilişkin bir soru ü ; zerine , &ldquo ; Sayın Başbakanımızın ağzından ç ; ıkan sö ; z , kalbiyle bir değildir . ' Sayın başbakanımız gereğini yapacaktır ' dedim , tahmin ediyorum ki Sayın Başbakanımız gereğini de yapmıştır&rdquo ; yanıtı verdi .
Tü ; rkiye ' de kaç ; ak yaşayan Ermenilerin ç ; ocuklarının okula alınmasıyla ilgili bir soru ü ; zerine de Şirinoğlu , &ldquo ; Sayın Başbakanımız , Sayın Nimet Ç ; ubukç ; u Hanımefendi ' ye gereken talimatı vermiştir . Bu hususta ç ; alışmalar yapılmaktadır . Bekleyeceğiz . Sayın Ç ; ubukç ; u gerekeni yapacak . Ama bunun da bir prosedü ; rü ; var . Sadece Ermeni yok ki burada kaç ; ak . Dü ; nyanın her tarafından kaç ; ak yaşayan kişi var . Bunların her biri iç ; in bir okul yapacak olsak bunun altından nasıl kalkarız? Ama az miktarda 10-15 ç ; ocuk varsa zannediyorum ki sayın Nimet Ç ; ubukç ; u bunların ç ; aresine bakacaktır&rdquo ; diye konuştu .
&ldquo ; Genel bir değerlendirme yaptınız mı?&rdquo ; sorusuna da Şirinoğlu , &ldquo ; Soykırım yasası ve soykırım kelimesini kullanmak istemiyorum . Ö ; ncelikle Tü ; rkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım . Tü ; rkiye cumhuriyetinin refah ve mutluluğu iç ; in ç ; alışmak , ü ; lkemizi kollamak durumundayız&rdquo ; karşılığını verdi .
