Şike operasyonu dört koldan devam ediyor

Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü şike operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişiden 5'i hakkında tutuklama kararı çıktı. Bu gelişme ile tutuklu sayısı 20'ye yükseldi.

Şike operasyonu dört koldan devam ediyor
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan şüphelilerden 6'sı, sabah saatlerinden emniyetten çıkartıldı. Polis aracına bindirilen şüpheliler, Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin emniyetten çıkışı sırasında yüzlerini kapattıkları görüldü.

Gözaltına alınan 6 kişiden 5'i hakkında tutuklama karar çıktı. Diğer 1 kişi ise serbest bırakıldı.

ŞİKE SORUŞTURMASINDA İKİ GÜNDE 20 KİŞİ TUTUKLANDI

Futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 20'ye yükseldi.

Bahis şikesi soruşturması kapsamında dün eski milli futbolcu Fatih Akyel, Konyaspor kalecisi Recep Öztürk, Tepecikspor başkanı Temel Eyüpoğlu ve Ali Rıza Gültekin tutuklanmıştı.

Soruşturmada dün de Murat Cicim ve Akyel'in menajeri Metin Korkmaz, Muttalip Kandemir, Eser Şen, Ramazan Taşkara, İskender Aycan, Faik Demir, Ferdi Tatlı, Mustafa Bedir, Savaş Polat ile Ali Kemal Genç tutuklandı.

Böylece şike operasyonunda tutuklananların sayısı 20'ye yükseldi.

Güney K, Enis İ. ve Evren Nuri T. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Şike soruşturmasında tutuklamaların gerekçesi ise, "Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık ve suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmak."'

Tutuklanan menajer Metin Korkmaz, eski futbolcu Muttalip Kandemir, Murat Cicim ve Eser Şen, Mali Şube Müdürlüğüne ait bir minibüsle Metris Cezaevine götürüldü.

Böylece soruşturma kapsamında dün ve bugün adliyeye çıkarılan 33 kişiden 20'si tutuklanmış, 13'ü de serbest kalmış oldu.