Öğretmenlerden Kadro Eylemi

Bursa'da bir meslektaşlarının intihar etmesinin ardından kadro için yürüyen öğretmenler, AK Parti İl Başkanlığı önüne tebeşir bırakıp kalemlerini kırdı.

  Bursa ' da bir meslektaşlarının intihar etmesinin ardından kadro iç ; in yü ; rü ; yen ö ; ğretmenler , AK Parti İl Başkanlığı ö ; nü ; ne tebeşir bırakıp kalemlerini kırdı . KPSS ' nin kaldırıp ö ; ğretmenlerin kadrolu ç ; alıştırılması iç ; in imza kampanyası başlatan ö ; ğretmenler tebeşirle kaldırama ' Kadro istiyoruz ' diye yazdı .

Bursa ' da bir ilkö ; ğretim okulunda ü ; cretli ö ; ğretmen olarak ç ; alışan 24 yaşındaki Fikret Ercan ' ın intiharının ardından Şehrekü ; stü ; Meydanı ' nda toplanan Eğitim ve Bilim Emekç ; ileri Sendikası ü ; yeleri , KPSS ' nin kaldırılması ve ö ; ğretmenlerin kadrolu olarak ç ; alıştırılması iç ; in imza kampanyası başlattı . Sloganlar ve ıslıklarla ö ; ğretmenlere kadro verilmesi gerektiğini sö ; yleyen sendikacılar , pankart aç ; arak eylem yaptı . Geniş gü ; venlik tedbirleri altında AK Parti İl Başkanlığı ö ; nü ; nde kadar yü ; rü ; yen kalabalık , tebeşir ve kalemlerini kırdıktan sonra eylemlerini sonlandırdı . Tebeşirle yere ' Kadro istiyoruz ' diye yazan ö ; ğretmenler , kadro verilene kadar eylemlerini sü ; rdü ; receklerini sö ; yledi .

Eğitim-Sen Şube Başkanı Cemal Akkurt , gü ; vencesiz ç ; alıştırmanın ö ; ldü ; rdü ; ğü ; nü ; belirterek , ' Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı tıpkı tü ; ccarın malını daha karlı satmak iç ; in yaptığı maliyet hesabı gibi ö ; ğretmenler ü ; zerinde maliyet hesabı yapmakta , ö ; ğretmenleri gü ; vencesiz ç ; alıştırarak , işsizliğe , yoksulluğa , umutsuzluğa mahkum etmektedir . İş gü ; vencesinden mahrum ç ; alıştırma şartları ö ; ğretmenlerimizi artık intihara sü ; rü ; klü ; yor . Bu gü ; vencesizliğe verdiğimiz 13 . kurban oldu . Artık başka canlar yanmasın . İnsanlarımız iş
gü ; venceli olarak ç ; alıştırılsın ' diye konuştu .