Chp Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesin etnik kimliği kendi şerefidir. O siyasetin konusu değildir" dedi.

Chp Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu:
  Kılıç ; daroğlu , Sosyal Demokrasi Derneği ' nin davetlisi olarak Kahramanmaraş ' ın Elbistan ilç ; esine geldi . Ceren Dü ; ğü ; n Salonunda partililer ile bir araya gelen Kılıç ; daroğlu burada gü ; ndeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu .
Tü ; rkiye ' de insanların etnik kimliklerine gö ; re sorgulanmaya başlandığını ö ; ne sü ; ren Kılıç ; daroğlu , ' İç ; inizde anne ve babasını ö ; zgü ; rce seç ; me hakkına sahip olan var mı? Kim kendi anne-babasını ö ; nceden seç ; ebilir . Doğaya da aykırı bir durum . O zaman biz etnik kimliği neden siyasetin konusu yapıyoruz . Benim etnik kimliğim Kü ; rt ' tü ; r , Laz ' dır , Ç ; erkez ' dir Arap ' tır ne fark eder arkadaş . O insan değil mi? Onlarla beraber aynı havayı solumuyor muyuz? O zaman o etnik kimliği siyasetin konusu yapmanın ne gereği var .

Birilerinin bizi bö ; lmesi ve bizim bö ; lü ; nmü ; şlü ; ğü ; mü ; zden oy kapmaları iç ; in bu tuzağa da dü ; şmememiz lazım . Herkesin etnik kimliği kendi şerefidir . O siyasetin konusu değildir . Herkesin inancı kendisini ilgilendirir . İnsanlık tarihi bu iki konuda ç ; ok ağır bedeller ö ; demiştir ' diye konuştu .

Hü ; kü ; mete yö ; nelik darbe iddiaları hakkında da aç ; ıklamalarda bulunan Kılıç ; daroğlu , darbe yapacak askerin bunu kışladayken yapacağını sö ; yledi . CHP olarak darbelerin karşısında olduklarını vurgulayan Kılıç ; daroğlu sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :
' Şimdi yeni bir moda başladı . Darbe siyaseti yapıyorlar . Kim darbe yapacak? Darbe yapanların isimlerini veriyorlar ben unuttum . Sarıkız , Balyoz , Eldiven , Kafes vardı . Benim bildiği asker kışlada iken darbe yapardı . Emekli olduktan sonra nasıl darbe yapıyor onu da bilmiyorum . Ama size şunu sö ; yleyeyim , bu ü ; lkede kimse darbe yapmaya yeltenmesin . Darbe yapacakların karşısına ö ; nce Cumhuriyet Halk Partisi ç ; ıkar , Ö ; nce sosyal demokratlar ç ; ıkar . Ç ; ü ; nkü ; darbenin en ağır faturasını biz yaşadık . Tanklar bizim ü ; zerimizden geç ; ti . Genç ; lerimizi bunun iç ; in idam ettiler . 17 yaşındaki genç ; lerin yaşını bü ; yü ; tü ; p idam ettiler . O nedenle darbelere biz sonuna kadar karşıyız . Darbecilere de karşıyız . Ama darbe ticareti yapanlara da karşıyız biz . Askeri darbeye karşı olduğumuz kadar sivil darbeye de karşıyız biz . Sivil darbe olmamalı insanlar ö ; zgü ; rce yaşamalı ve ö ; zgü ; rce konuşmalı . Bundan 10 sene ö ; nce insanlar telefonla konuşurken korkmuyordu . Şimdi ise birileri bizi dinliyor diye herkes korkuyor . '
Kılıç ; daroğlu , sö ; zlerinin sonunda emeklilere de seslenerek destek istedi .