Bisiklet sürerek mutlu olun

Düzenli bisiklet egzersizi, mutluluk hormonunu harekete geçiriyor

Bisiklet sürerek mutlu olun
  Dü ; zenli yapılan bisiklet egzersizinin , beynin endorfin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasını sağladığı bildirildi .

Selç ; uk Ü ; niversitesi ( SÜ ; ) Meram Tıp Fakü ; ltesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı Başkanı ve Spor Hekimliği Anabilim Dalı Ö ; ğretim Ü ; yesi Prof . Dr . Hakkı Gö ; kbel , dü ; zenli yapılan bisiklet egzersizinin dayanıklılık antrenmanı yerine geç ; tiğini , bunun da beyin tarafından endorfin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasına yol aç ; tığını belirtti .

Bu hormonun kişinin kendisini daha iyi hissetmesini , ağrılarının ve endişe hissinin azalmasını , dolayısıyla da kişinin kendisini mutlu hissetmesini sağladığını ifade eden Gö ; kbel , ' ' Mutluluk hormonunu salgılatacak egzersizlerin 30-45 dakikalık sü ; reyle olması gerekli ve bu egzersiz dü ; zenli şekilde haftada en az 3 gü ; n yapılmalı . Bu yapılırsa salgılanan mutluluk hormonu daha da fazla olur ' ' dedi .

GÜ ; NDE YARIM SAAT

Gö ; kbel , bisiklet egzersizinin yemekten en az 2 , 5-3 saat sonra yapılması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti :

' ' Yenilen yemek ç ; ok yağlı ve proteinli olmamalı . Mü ; mkü ; n olduğunca sıvı ve karbonhidrat aç ; ısından zengin bir menü ; olmalı . Yani yemeğin ağır olmaması ve yemekten sonra bir sü ; re beklenilmesi gerekli . Daha sonra 30-45 dakika boyunca konuşmayı engellemeyecek hızla bisiklet sü ; rü ; lmeli . Bu egzersiz dü ; zenli şekilde haftada 3 gü ; n yapılırsa , bisiklet kullanan kişi , kendini daha iyi ve mutlu hisseder , yorgunluğu daha az olur . ' '

Bisiklet egzersizinin ağır kalp hastaları ve yeni ameliyattan ç ; ıkanlar iç ; in uygun olmadığını belirten Gö ; kbel , kalp hastalığı gibi ağır kronik rahatsızlığı bulunanların bisiklet egzersizine hekim kontrolü ; nde başlamaları gerektiğini sö ; yledi .