Başbakan Erdoğan Kudüs konusunda sert konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Son dönemde Kudüs üzerinde oynanan oyunları biliyorsunuz. Bütün bu oyunlar karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan Kudüs konusunda sert konuştu
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , ' ' Son dö ; nemde Kudü ; s ü ; zerinde oynanan oyunları biliyorsunuz . Bü ; tü ; n bu oyunlar karşısında bizim sessiz kalmamız mü ; mkü ; n değil ' ' dedi . Arap Ligi Genel sekreteri Amr Musa ' nın dile getirdiği , Tü ; rkiye ile Arap Ligi arasındaki ' ' Bö ; lgesel diyalog mekanizmasına katılım ' ' konusunu da memnuniyetle karşıladığını ifade eden Erdoğan , ' ' Bu tü ; r bir adımın ' nasıl ' ı ü ; zerinde daha sonra zaten Dışişleri ile gerekli ilişkiler kurulacaktır ' ' dedi .

Başbakan Erdoğan , Arap Birliği Zirvesi ' ni gazetecilere değerlendirdi . Arap Birliğinin , Tü ; rkiye ' den İran ile ilişki kurmasına yö ; nelik isteğinin hatırlatılması ü ; zerine Başbakan Erdoğan , 22 . Arap Ligi Zirvesi ' nin aç ; ılış bö ; lü ; mü ; ne katıldığını anımsatarak , ' ' Tü ; m katılımcıların ilgisi gayet iyiydi . Bizim tespitlerimiz malum ortada , ağırlıklı olarak Filistin ü ; zerinde durduk . İsrail-Filistin ilişkileri ü ; zerinde durduk ' ' dedi . Erdoğan şunları kaydetti :
' ' Tü ; rkiye-Arap Ligi ilişkileri ü ; zerinde durduk ve Amr Musa ' nın ifade ettiği Tü ; rkiye ' nin , Arap Ligi ile mü ; nasebetleri konusundaki katılımı hususunda , bunu memnuniyetle gerç ; ekleştirebileceğimizi vurguladık . Bu tü ; r bir adımın ' nasıl ' ı ü ; zerinde daha sonra zaten Dışişleri ile gerekli ilişkiler kurulacaktır . Nasıl bir mekanizma oluşturacağız , bunun ü ; zerinde Dışişleri Bakanlığınca ç ; alışma yapılacaktır . Tabii bö ; yle bir ç ; alışma , bizim iç ; in gö ; nü ; lden olması gereken bir konudur . Ama Orta Doğu ' daki hassasiyetleri
biliyorsunuz .

Son dö ; nemde Kudü ; s ü ; zerinde oynanan oyunları biliyorsunuz . Bü ; tü ; n bu oyunlar karşısında bizim sessiz kalmamız mü ; mkü ; n değil . Biz de ü ; zerimize dü ; şen tarihi ve değerlerimizden kaynaklanan gö ; revi de şü ; phesiz ki yerine getirmek durumundayız ' ' .
Toplantıdan sonra Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Katar Emiri ile gö ; rü ; ştü ; klerini ifade eden Başbakan ayrıca Somali Devlet Başkanı Abdullah Yusuf ile bir araya geldiğini belirtti . Erdoğan , akşam da Libya Lideri Muammer Kaddafi ' nin zirveye katılanlar onuruna vereceği yemeğin ardından Tü ; rkiye ' ye dö ; neceğini sö ; yledi .