Arınç Memleketi Manisa'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 470. Uluslararası Manisa Mesir Festivali'ne katılmak üzere geldiği memleketi Manisa'da şarküteri açılışına katıldı.

  Akıncılar Mahallesi ' nde Manisa Genç İşadamları Derneği Başkanı Salih Fulcun ve ortakları Timur Özkan ve Serkan Diyemli ' ye ait ' Lokma ' isimli şarküteri açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ' ın yanı sıra Vali Celalettin Güvenç , İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız , AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan , daire amirleri ve oda başkanları katıldı .
Genç iş adamlarının yeni trendleri yakalayarak güzel mağazalar açtıklarını belirten Bülent Arınç , artık Türk iş adamlarını dünyanın her yerinde görmenin mümkün olduğunu söyledi . Arınç , " Güzel güzel mağazalar açacağız . Güzel ve iyi ürenler üreteceğiz . Bunu dünyanın her yerine satacağız . Hem şehrimizi hem ülkemizi zengin hale getireceğiz . Geçtiğimiz aylarda Umman ve Şam ' daydım . Her gittiğim yerlerde Türk iş adamlarını görüyorum . Artık bu ülkelere vizeler de kalktı . Manisalı , Akhisarlı iş adamlarımızı da bu
ülkelere gidip ihracat yapmaya davet ediyorum . Bakın Almanya ' da 60 bin Türk firması var . Bu firmalar 450 bin civarında Alman ve Türk işçi çalıştırıyorlar . Nüfusumuz orada da ekonomik olarak da güçlendi " diye konuştu . Arınç konuşmasının ardından şarküteriye girerek tek tek reyonları gezdi . Şarküteri açılışının ardından Arınç , yaklaşık 4 ay önce açılan ' Gündem ' adlı yerel gazeteyi ziyaret etti . Manisa ' nın yerel gazetelerini sürekli takip ettiğini belirten Arınç , Manisa ' ya faydalı olacağına inandığı güzel bir
gazete çıkarıldığını söyledi . Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , daha sonra Öğretmenevi ' nde Manisa Belediyesi ve Manisa Lokantacılar Odası iş birliğiyle düzenlenen 11 . Manisa Mesir Yemek Yarışması ' na katıldı . Yapılan yemeklerden tadan yarışmacılara başarılar dileyerek ayrıldı .
Yarışmada , etli yemekler kategorisinde Işıl Mavier , kuzu budu dolma yemeği ile birinci oldu , zeytin yağlılarda Saadet Cesur köz patlıcan yemeği , tatlılarda Nerihan Keder dilberdudağı ile birinci , hamur işlerinde ise Nurhan Palaz şeftalili kurabiye ile birinci oldular . Dereceye giren hanımların ödüllerini Belediye Başkanı Cengiz Ergün , MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay ve Mustafa Enöz verdi .