Adana Turizm Arama Konferansı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Adana'nın ekonomisi, kültürü, doğası ve deniziyle turizm için ideal bir yer olduğunu belirterek "Ülkemizde ortalama 6-7 milyon turist sayısıyla Antalya'nın ardından İstanbul 2, Muğla da 3

Adana Turizm Arama Konferansı
  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz , Adana ' nın ekonomisi , kültürü , doğası ve deniziyle turizm için ideal bir yer olduğunu belirterek " Ülkemizde ortalama 6-7 milyon turist sayısıyla Antalya ' nın ardından İstanbul 2 , Muğla da 3 . sırada yer alıyor . Adana niye 4 . olmasın " dedi .
Adana Valiliği , Kültür ve Turizm Bakanlığı ' nın desteği ile Seyhan Otelinde " Turizm Arama Konferansı " yapıldı . Konferansta konuşan Vali İlhana Atış , Adana ' nın güzelliklerine dikkat çekti , turizmin ihmal edildiğine dikkat çekti . Vali Atış , " Ben baharda Adana ' da toprağını o kadar seviyorum ki ; herhalde ben bu toprakta gömüleceğim . Adana ' nın toprağını sevmek müthiş bir şey . Adana ' nın toprağını o kadar sevmişiz ki turizmi arka plana itmişiz . Çünkü toprak çok verimli . Bir ekiyoruz elli alıyoruz , kazanıyoruz , geçiniyoruz , turizmden para kazanmayı düşünmemişiz " dedi .
Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ' ın talimatıyla turizm arama konferansının Adana ' da yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Atış , " Hepimiz heyecanlıyız . Turizmcisi , otelcisi heyecanlı . Bu işten hem para kazanmak istiyoruz hem de Adana ' nın portakal çiçeği kokusunu dıştan ve içten gelecek insanlarla paylaşmak istiyoruz " diye konuştu .
Konferansa katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz da , ülkemizde turizm sektörünün payının gittikçe arttığını ve Antalya ' nın yıllık ortalama 10 milyon turistle , turizm alanında dünyada üç büyük çekim merkezinden birisi olduğuna dikkat çekti . Yılmaz , " Ülkemizde ortalama 6-7 milyon turistle İstanbul 2 . sırada , 3 . sırada ise Muğla yer alıyor . Adana niye 4 . olmasın . Potansiyeli var . Kültürüyle , doğasıyla , deniziyle ve ekonomisiyle turizm için ideal bir yer . Dondurma için Maraş ' a , baklava için Antep ' e gidenler pek tabi mutlak turizm için Adana ' ya gelebilirler . " diye konuştu .
Açılış konuşmalarının ardından Sabancı Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Oğuz Babüroğlu , " Adana Turizm Arama Konferansı ' nın " Sunumunu gerçekleştirdi . Bu sırada Vali İlhan Atış , yanında ki görevlilere , konferansa davetli olmasına rağmen gelmeyen bazı ilçe kaymakamlarının aranmasını ve konferansa yetişmeleri talimatını verdi .
Programa , İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık , Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk , Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci , çok sayıda bürokrat ve Sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı .