Ulaştırma Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Gazipaşa Havaalanı'nda pist daha da uzatılarak büyük gövdeli uçakların inişi mümkün olur mu olmaz mı, bu konuda bir sıkıntı var" dedi.

Antalya'da Sinerjitürk Haberleşme Bilişim 2010 Toplantısı'na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, toplantının ardından Cuma namazını kılmak için Fener Mahallesi'ndeki Yıldırım Bayezid Camii'ne gitti.
Bakan Yıldırım, Cuma namazını kıldıktan sonra cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilere Gazipaşa Havaalanı ile ilgili açıklama yapan Yıldırım, şöyle konuştu: ''Gazipaşa Havaalanı'nda pist daha da uzatılarak büyük gövdeli uçakların inişi mümkün olur mu olmaz mı, bu konuda bir sıkıntı var. Uçak, belirli bir yüksekten 5 bin 400 fitten daha da aşağıya inip pas geçmek zorunda kalırsa bunu yapamıyor şu an. Bu da her zaman olabilecek bir şey. Bu nedenle pisti uzatmak riskli. Büyük gövdeli
uçakların inişi ciddi anlamda risk oluşturuyor. Onun dışında Gazipaşa Havaalanı'nda bir sıkıntı yok."
TÜRK GEMİSİNİN KAÇIRILMASI
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Somali'de deniz korsanları tarafından kaçırılan Malta bayraklı kuru yük gemisi ile ilgili sorulara Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu'nun cevap vermesini istedi.
Naiboğlu da, kaçırılan geminin öğle saatlerinde Somali'deki limana varmış olmasını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: ''Korsanlar, şirketten yapılan aramalara cevap vermiyor. Bu safhada insanların sakin olması gerekiyor. Özellikle de ailelerin. Personelin hayatını tehlikeye atacak söylemlerden kaçınılması gerekiyor. Çünkü bu tür durumlarda deniz haydutlarının güçleri artıyor.'' Naiboğlu, gemide 19 Türk mürettebatın bulunduğunu ve mürettebatın durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.