Tarsus Cup Itf Future Uluslararası Tenıs Turnuvası

Mersin'in Tarsus ilçesinde uluslararası tenis turnuvası için protokol imzalandı.

Tarsus Cup Itf Future Uluslararası Tenıs Turnuvası
Tarsus CUP ITF Future Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası tanıtımı ve protokolün imzalanma törenine Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sponsor firmaların yetkilileri ve Tenis Kulübü yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Törende konuşan Tarsus Tenis Kulübü Başkanı Ali Cerrahoğlu, amaçlarının dünyanın üst düzey tenisçilerinin katılacağı bu turnuvayı en iyi şekilde gerçekleştirerek,Tarsus'u layıkıyla tanıtabilmek olduğunu söyledi. Cerrahoğlu, "Uluslararası Yarı Maratonun ardından Tarsus yine uluslararası bir sportif faaliyete imza atacak. Tarsus Tenis Kulübü'nün 6 toprak ve 1 sert zemin olmak üzere toplam 7 kortu var. Kortlarımız ve yeşil seyir teraslarımızla turnuvaya hazır. Yabancı oyuncuların yanı sıra ülkemizin en iyi tenisçilerini de Çukurovalılara izlettirmek için iyi bir ev sahipliği yapmak istiyoruz. Tarsus CUP'ın da artık geleneksel olmasını ve giderek daha da gelişerek Tarsus'un simgelerinden birisi olmasını amaçladık" dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da uluslararası maratonun ardından başlayacak olan ITF Future Uluslararası Turnuvası'nın da geleneksel hale getireceklerini belirterek, spora olan katkılarının süreceğini ifade etti. Kocamaz, turnuvanın ülkeler arasında arkadaşlık ve dostluk bağlarını kuvvetlendireceğini, mevcut sosyal, kültürel ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacağını ve uluslararası sportif işbirliğini sağlayacağını kaydetti.
Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise, Tarsus'un her ay değişik uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptığını, bu tür etkinliklerin Tarsus'un tanıtımı açsından büyük fayda sağladığını söyledi.
Konuşmaların ardından Tarsus Cup ITF Future Uluslarası Erkekler Tenis Turnuvası için Kaymakam Gödekmerdan, Belediye Başkanı Kocamaz ve Tarsus Tenis Kulübü Başkanı Ali Cerrahoğlu protokol imzaladı.
Toplam ödülü 10 bin dolar olan turnuva elemelerinde 64, ana tabloda 32 sporcu mücadele edecek. 17-19 Nisan tarihlerinde yapılacak olan turnuvada, önce elemelerin yapılacağı belirtilirken elemeleri geçen sporcular ve direkt olarak ana tabloya girenlerin 19 Nisan'da karşı karşıya geleceği belirtildi.