Irak Seçim Sonuçları Açıklandı

Irak seçimlerinin resmi sonuçları açıklanırken, eski Başbakan Iyad Allavi'nin oluşturduğu Irakiye koalisyonu seçimlerden birinci olarak çıktı.

7 Mart tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinin resmi sonuçları bu akşam açıklandı. Irak Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, eski Başbakan Iyad Allavi'nin oluşturduğu Irakiye koalisyonu seçimleri önde tamamlayarak mecliste 91 sandalye kazandı. Görevdeki başbakan Nuri el Maliki'nin oluşturduğu Hukuk Devleti koalisyonu ise mecliste kazandığı 89 sandalye ile Allavi'nin az bir farkla arkasından geliyor. Şii grupların oluşturduğu Irak Ulusal İttifakı koalisyonu ise kazandığı
70 sandalye ile üçüncü sırada geldi.
Seçimlerden birinci olarak çıkan Allavi'nin koalisyonu önümüzdeki günlerde hükümeti kurmak için görevlendirilecek. Tek başına hükümet olmak için gerekli olan 163 sandalyeyi seçimlerde elde edemeyen Allavi, hükümeti kurmak için diğer koalisyonlarla ittifak yapacak. Eğer Allavi 30 gün içinde hükümeti kuramazsa, Irak Cumhurbaşkanı bu görevi diğer koalisyonlara verecek.