İhracat Oscarları Sahiplerini Buldu

Denizli'de geçen yıl en fazla ihracat yapanlar düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

İhracat Oscarları Sahiplerini Buldu
Denizli Anemon Otel'de düzenlenen ödül törenine, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, sivil toplum örgütlerinin başkanları, işadamları ve sanayiciler katıldı. Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) tarafından düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmalarını DETKİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen yaptı.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf yaptığı konuşmada, "Türkiye bugüne kadar gerçekleştirilen yapısal reformlarla, ekonomimizin ekonomik kırılganlığı giderilmiş, istikrara kavuşmuş dünyanın 16. en büyük ekonomisinden biri haline gelmiştir" dedi.

Türkiye'nin özel sektör marifetiyle büyümenin, gelişmenin çok net örneğini son 7 yılda verdiğini belirten Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da, "Türkiye ihracat liginde 100'ler Kulübü üyesi olmuştur. Bugün dünya ihracat sıralamasında Türkiye 22. en büyük ihracatçısıdır. Türkiye 2008 yılında 335 milyar dolar, 2009 yılında da 242 milyar dolarlık toplam dış ticareti olan dev bir ülke. Bu konuda ihracatçı çekingenliğini üzerinden atmıştır" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyada 200'den fazla ülkeye ihracat yapan bir ülke haline geldiğini ifade eden Çağlayan, "Denizli, Türkiye ihracat milli takımında 8. sıradadır ve ihracat milli takımının 8 numaralı futbolcusu olmuştur" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İhracatın Yıldızları 2009 Ödül Töreni'ne geçildi. Denizli'de 2009 yılında en fazla ihracatı yapan DTS Denizli Tekstil Dış Ticaret A.Ş., Menderes Tekstil, Hürsan Havlu, Ozanteks Tekstil, Küçüker Tekstil, Gamateks Tekstil, Eke Tekstil, Nesa Tekstil, Demsan Mensucat, Dok-San Dokuma ve İpekyolu Tekstil'e Devlet Bakanları Zafer Çağlayan ve Selma Aliye Kavaf tarafından ödülleri verildi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin de en fazla ihracat yapan belediye başkanı ödülüne layık görüldüğü törende Esat Sivri, Raşit Güntaş ve Kemal Sözkesen'e de özel ödül verildi.

ÖDÜLÜNÜ ALIRKEN AĞLADI

Yaşadığı ekonomik krizin ardından üretimini durduran ve 'Biz Anadolu Kaplanı değil, eşeğiyiz' diyerek gündeme geldikten sonra önceki gece kendisi için düzenlenen vefa gecesinde gözyaşlarına boğulan DEBA Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri, Bakan Çağlayan'dan ödülünü alırken yine ağladı. Bakan Zafer Çağlayan'ın kucakladığı Esat Sivri, yaşlı gözlerle sadece ödül için zorluk içinde teşekkür ederken, daha fazla dayanamayıp sırtını dönerek gözyaşlarını sildi.

Törenin sonunda DETKİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu tarafından Bakan Zafer Çağlayan'a 120 yıllık el dokuması işleme, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'a da bir plaket hediye edildi.