Derviş Eroğlu'na açık destek

Malatyalılar ve Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, KKTC Göçmenler Derneği, Eroğlu'na açık destek verdiklerini açıkladılar.

Başbakan Derviş Eroğlu, Gönül Uygun başkanlığındaki KKTC Göçmenler Derneği heyetini kabul etti. KKTC Göçmenler Derneği, Eroğlu’na Cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek belirtti.
Dernek Başkanı Gönül Uygun, 1992 yılında kurulan derneğin, “esas göçmenler derneği” olduğunu kaydetti.
Eroğlu’nun “sağda oluşturulan milli ittifakın yani halkın adayı olduğunu” belirterek destek verdiklerini söyleyerek bir buket çiçek takdim eden Uygun, “Kıbrıs Türklerinin geleceğinin temini bayrağa ve toprağa sahip çıkması” talebiyle Eroğlu’na toprak ve bayrak da armağan etti.
Uygun, müzakere masasında göçmenler için “yerleşikler” şeklinde ifadelerin kullanılmaması gerektiğini de kaydetti.
Başbakan Derviş Eroğlu da, “topraksız vatan ve bayraksız milletten söz edilemeyeceğini” vurgulayarak, Cumhurbaşkanı olması halinde devlet ve halk için uğraş vereceğini söyledi.
Demokrat Parti (DP) gibi kendisine destek veren kesimler için değişik yayınlar başlatıldığını söyleyen Eroğlu, DP’den destek almak isteyen Cumhurbaşkanı Talat’ın bu desteği hem partide, hem de evinde Serdar Denktaş’ı ziyaret ettiğini söyledi. Ancak beklenen desteğin alınamaması sonucu Talat’a yakın kesimlerin DP aleyhinde yayınlar yaptıklarını kaydeden Eroğlu, “ulusal güçler olarak DP ile UBP’nin birbirine destek için yola çıktığını” söyledi.
Malatyalılar ve esnaf
Malatyalılar Kültür Derneği ile Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Eroğlu’na destek belirtti. KKTC Malatyalılar Kültür Derneği Başkanı Bayram Özel, Eroğlu’nun dik duruşunu ve milli konulardaki devamlılığını övdü. Özel’in Başbakana sunduğu “Organik Malatya Kayısısı”, görüşmenin sonunda Eroğlu tarafından basına dağıttırıldı.
Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese de, Eroğlu’na destek belirterek, geçmiş dönemdeki iktidarın Güzelyurt’u “Kıbrıs müzakereleri masasına meze” yaptığını söyledi. Güzelyurt’un tekrar göç yaşamak istemediğini vurgulayan Ese, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yönelik eleştirilerde bulundu.
Başbakan Derviş Eroğlu ise kabullerinde yaptığı açıklamalarda, önemli bir seçim arifesinde bulunduklarını kaydederek, önemli olanın insanların kendi devletlerine sahip çıkması olduğunu vurguladı.
Bu topraklarda yaşamakta kararlı olduklarını ifade eden Eroğlu, tüm uğraşlarının halkı mutlu ederek huzur içinde yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi.