Bin Önder Aile

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların ve gençlerin madde bağımlılığından korunması amacıyla başlatılan Önder Aileler Projesi'nde sertifika alan aile sayısı bine ulaştı.

Bin Önder Aile
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal İşler Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGEBAM) işbirliği ile yürütülen Önder Aileler Projesi'nin 3. döneminde katılımcı aile sayısı bine ulaştı. Aralık 2007'den beri süren "Aile Söyleşileri" programının Kasım 2009'da başlayan yeni dönem etkinliği kapsamında, Karabağlar-Cennetçeşme, Bayraklı-Cengizhan, Bornova-Naldöken mahalleleri ve Konak-Toros mahallesindeki eğitimlerin ardından Toros Kurs Merkezi'nde düzenlenen törenle katılımcılara sertifikaları verildi. Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Prof. Dr. Hülya Güven, Önder Aileler Projesi sayesinde İzmir'de yaşayan pek çok ailenin çocuklarıyla daha iyi iletişim kurduğunu, onları kötü alışkanlıklardan koruyabilme adına daha bilinçli yaklaşımlar geliştirdiklerini söyledi. Düzenlenen "Aile Söyleşileri" programının anne-babalarda madde bağımlılığı konusunda farkındalık yarattığına değinen Prof. Dr. Güven; "Amacımız, katılımcıların kendi bölgelerinde madde bağımlısı olan, tedavi görme ihtiyacı duyan, tedavi görmekte olan, görmüş olan veya risk altındaki kişileri bilgilendirmesi ve EGEBAM gibi merkezlere yönlendirmesi konusunda bilinç düzeylerinin yükseltilmesidir. Böylece her bölgede madde bağımlılığı ile mücadele konusunda gönüllülerden oluşan bir bilgi ve erişim ağı oluşturulacaktır" diye konuştu.
SIRADA BUCA, GAZİEMİR VE NARLIDERE VAR
Eğitim alan Önder Aileler'in, komşularını da bilgilendirerek proje kapsamında önceden planlanan faaliyetlere katılmalarının sağlanması hedefleniyor. Böylece toplam fayda sahibinin çok daha hızlı bir şekilde artması planlanıyor. Kasım 2009'da başlayan yeni dönem programında Karabağlar, Bayraklı, Bornova ve Konak ilçelerinin ardından eğitimler Buca, Gaziemir ve Narlıdere'de gerçekleştirilecek. Dönem sonuna kadar Önder Aile sayısının 1200'ü aşması bekleniyor.