Başbakan, Ermeni cemaati başkanı ile görüştü

Başbakan Erdoğan, Ermeni Cemaati Başkanı Bedros Şirinoğlu ve Ermeni Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Herman Balyon ile görüştü. Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Şirinoğlu, 1915 olaylarını "iki çok samimi arkadaşın kavgası" olarak niteledi.

Başbakan, Ermeni cemaati başkanı ile görüştü
Şirinoğlu, "İki çok samimi arkadaşın arasına nifak sokulmuştur. Bunun neticesinde birbirlerini çok seven arkadaşların kavgası kötü bitmiştir. Aralarında güvensizlik doğmuştur" dedi.

Bu olayların 100 sene önce olduğunu söyleyen Şirinoğlu, "Unutup ileriye bakmak lazım" diye konuştu.

Ermenistan lideri Serj Sarkisyan'ın da aynı görüşte olduğunu söyleyen Şirinoğlu, Sarkisyan ile görüş alışverişinin ise olmadığını kaydetti.

"Ben birşeyler olmamıştır, demiyorum. Ermenistan'daki soydaşlarımız sıkıntı yaşamıştır" diyen Şirinoğlu, "Fakat fazla eşelemekte fayda yok. Böyle olursa gelecek aydınlığa kavuşamaz" ifadesini kullandı.

Ermeni Cemaati Başkanı, 1915 olayları sırasında Ermenilerde olduğu kadar Türklerde de zayiat olduğunu söyledi, kendisinin büyükbabasının da bu olaylar sırasında vefat ettiğini ekledi.

Şirinoğlu, bu olaylar için "soykırım" denilmesine gerek olmadığını ifade etti.

Şirinoğlu, her randevu taleplerine olumlu yanıt verdiği için Başbakan'a da teşekkür etti.

Süryani cemaatiyle görüşecek

Erdoğan'ın Süryani cemaati temsilcileriyle de randevusu var.

Lale Mansur'la görüşecek

Başbakan'ın bir başka önemli gündem maddesi de taş atan çocuklar. Oyuncu Lale Mansur, Erdoğan'ın İstanbul'da sanatçılarla buluşmasında bu konuda kendisine bir rapor sunmuş ve randevu istemişti.

Erdoğan, Lale Mansur'un içinde bulunduğu Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları Grubu'na bugüne randevu verdi. Görüşme saat 16.30'da yapılacak.