Tarihin en popüler cep telefonu

Hayır, iPhone değil... Şimdi gelin, biraz gerilere gidelim ve tarihin en popüler cebine göz atalım

Tarihin en popüler cep telefonu
Neredeyse her gün yeni bir değil, pek çok cep telefonu modeli ortaya çıkıyor.

Her markanın, her modelini takip edebilen neredeyse yok, çoğu unutulup gidiyor. Ama cep telefonları ilk yaygınlaşmaya başladığı zaman sadece ülkemizde değil, bütün dünyada olay olan bir cep telefonu hafızalardan kolay kolay silinmiyor: Nokia 3310.

Nokia'nın tarihinde ürettiği en popüler cep telefonu modeli olan 3310, 120 milyondan fazla satıldı. Ayrıca uzun yıllar 2. el piyasasında alınıp satılmaya da devam etti. o 120 milyon cep telefonu kim bilir kaç kez el değiştirdi?

Tuğla gibi ama...

O zamanlar cep telefonunun ne kadar pahalı, kapsama alanının ne kadar dar olduğu düşünülecek olursa bu rekor daha iyi anlaşılır.

Nokia 3310'un tasarımı o kadar tuttu ki uzun süre boyunca cep telefonu denilince akla bu model bir tasarım geldi. Nokia dünya devi oldu.

Bu tuğla gibi cep telefonu çok sağlamdı, mikrofonu iyi çekiyordu, anteni saklı olduğu için çok hoşa gidiyordu. Üstelik saklı antenine karşın çok da iyi çekiyordu. Yeşil ekranında yer alan Snake ise dünyanın en meşhur oyunlarından birisi olmuştu.

Değiştirilebilen kapaklar endüstriyi kökten değiştirmişti. Bugünün cep telefonlarıyla kıyaslanamaz ama pek çok cep telefonu servis sağlayıcısı bu model sayesinde inanılmaz abone sayılarına ulaştıklarını itiraf etmekten çekinmedi.