Şike Ve Teşviğe Hapis Cezası

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Almanya'nın Bochum Savcılığı'nın ortaya çıkardığı şike iddialarının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gözaltılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Almanya'nın Bochum Savcılığı'nın ortaya çıkardığı şike iddialarının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gözaltılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bursa'da geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Galatasaray'ın eski Başkanı Özhan Canaydın'ın cenaze törenine katılan Devlet Bakanı Faruk Özak, gazetecilerin şike iddialarıyla ilgili olarak 50 kişinin gözaltına alınması ile ilgili sorularını cevaplandırdı.
Gözaltına kararının bugün olmadığını belirten Bakan Özak, "Biz Bochum Savcılığı'ndan olayı takip ediyoruz. Adalet Bakanlığımızdan bir savcımız gitmişti. Dosyayı aldı getirdi. Sarıyer Savcılığımıza verdi o da gereğini yaptı. Futbol Federasyonumuz da gereğini yapıyor. Biz de dün Başbakanlığa yolladığımız yasa taslağında şike ve teşvike 5 ila 12 yıl arasında hapis cezası getiriyoruz. İnşallah bu yasalaşır. Kim yanlış yapıyorsa cezasını çekmesi lazım" dedi
Gözaltında bulunan milli futbolcularla ilgili soruya ise Özak, "Hiç bilemiyorum. Yorum yapamıyorum. Şu an onlar suçlu değil zanlıdır. Delilsiz suçlayıp mahkum etmeyelim. Kim yaptıysa cezasını çeksin" diye konuştu.
Diğer yandan Bursaspor stadı ile ilgili güzel gelişmelerin yaşandığını belirten Özak, "Daha büyük stadı daha büyük bir yere yapıyoruz. 2016 şampiyonası ülkemizde olsun veya olmasın, Bursa'ya, Trabzon'a stadyum yapacağız. Bursa stadı bugün yapılmaya başlasa 2 yıl içerisinde biter" şeklinde konuştu.