'Maskeli Beşler' Filmi Gerçek Oldu

Adana'da bir benzin istasyonu marketine girerek gasp yapan kar maskeli 3 kişiyi polis, gasp sırasında bir kişinin arkadaşının ismini söylemesi üzerine yakaladı.

'Maskeli Beşler' Filmi Gerçek Oldu
Adana'da bir benzin istasyonu marketine girerek gasp yapan kar maskeli 3 kişiyi polis, gasp sırasında bir kişinin arkadaşının ismini söylemesi üzerine yakaladı. Kar maskeli gaspçıların bu durumu "Maskeli Beşler" filmini hatırlatırken, gasp anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay, 23 Mart günü saat 03.00 sıralarında D-400 kara yolu üzerinde bulunan benzin istasyonundaki markette meydana gelmişti. Kar maskeli 3 kişiden biri markete girerek market görevlisi Cengiz İnanç'ın başına silah dayayıp kasadan 200 lira alarak, geldiği arabaya binip arkadaşlarıyla birlikte kayıplara karışmıştı.

Kar maskeli 3 kişinin benzin istasyonuna araçla gelip marketin önünde durduktan sonra bir kişinin markete girip diğerlerinin gözcülük yapması güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. İsminin Samet A. (19) olduğu öğrenilen kişi araçtan indikten sonra markete girip elindeki silahı market sahibine doğrultarak paraları istiyor. Bu arada Muzaffer S. (23) elinde silah ve kar maskesiyle etrafta gözcülük yaparken, Levent G. (27) ise kar maskeli bir şekilde araçta bekliyor. Bu arada ellerini korkudan yukarı kaldıran market sahibi kasayı açmaya çalışıyor ama açamıyor. Samet daha sonra kendisi kasayı açmaya çalışıyor ama o da başarılı olamıyor. Diğer kasaya yönelen Samet, o kasayı da açamayınca bulduğu 200 lirayı alıyor. Bu sırada çok zaman geçtiği için paniğe kapılan Muzaffer, içeri girerek Samet'e, "Samet bulamıyorsan gidelim artık" diyerek arkadaşına sesleniyor. Bunun üzerine bir süre daha para arayan Samet marketten hızla ayrılıyor. Araca binen gaspçılar olay yerinden hızla uzaklaşıyorlar. Bu anlar ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntüleniyor. Gaspçılar gittikten sonra market sahibi polisi arayarak olayı haber veriyor.

Daha sonra olay yerine gelen polis güvenlik kameralarını alıp inceleme yaptı. Market sahibinin de olayla ilgili ifadesini alan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı GASP Büro Amirliği polisleri, olayı kısa sürede çözerek zanlıları yakaladı. Polisler market sahibinden başından geçenlerini anlatmasını istedi. Bu sırada market sahibi gaspçılardan birinin içeri girene Samet diye seslendiğini söylemesi üzereni polisler bölgedeki Samet isimli kişiler üzerinde araştırma yapmaya başladı. Bunun üzerine Kabaktepe Mahallesi'nde uyuşturucu bağımlısı Samet A.'ya ulaşıldı. Samet A., ifadesinde gaspı kendisinin yaptığını, yanındaki arkadaşlarının da Muzaffer ve Levent olduğunu belirterek, "Gaspı uyuşturucu bağımlısı olduğum için yaptım" dedi. Bu olay başrollerini Peker Açıkalın, Mehmet Ali Alabora ve Şafak Sezgin'in paylaştığı "Maskeli Beşler" filmini hatırlattı. Bu filmde de hırsızlar kar maskeli ve eli silahlı olarak bankaya soyguna gidiyor ama isimlerini söyleyince yakayı ele veriyorlardı.

Yakalanan şahısların üzerinden bir tane silah çıkarken Samet'in 6 hırsızlık olayından ve çok sayıda uyuşturucu satmaktan sabıkası olduğu, Muzaffer'in ise bir sabıkası olduğu, Levent'in ise sabıkasının olmadığı bildirildi.
Şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek.