Marble 2010'a Yabancı Akını

İZFAŞ tarafından 24-27 Mart 2010 tarihleri arasında Kültürpark'ta düzenlenen MARBLE 2010 - 16. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğradı.

Fuar henüz açılmadan özellikle blok mermer satışlarıyla başlayan iş bağlantıları, fuarın açılmasıyla birlikte hızlandı. Fuarın ilk saatlerinden itibaren stantlardaki hareketlilik dikkat çekiciydi. Yabancı katılımcılar da MARBLE'a büyük önem verdi. Özellikle standardın dışına çıkarak özel tasarımlarla fuara katılan Hintli ve Suriyeli firmaların stantları beğeni topluyor. Fuarda düz taşlar yerine dekoratif, proje uygulamalarına yönelik tasarlanan ürünler ve sunumlar büyük ilgi görüyor. İtalya'dan 90, Çin ve Hindistan'dan 23'er firmanın katıldığı MARBLE'da 35 ülkeden 262'si yabancı 884'ü yerli toplam 1146 firma yer alıyor. MARBLE 2010'a katılan ülkeler şunlar; Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Danimarka, Mısır, İngiltere, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hindistan, İran, Irak, İtalya, Japonya, Lübnan, Polonya, Portekiz, Rusya, San Marino, Suud Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Suriye, Tayvan, Hollanda, Birleşik Krallık, Ukrayna, ABD, Vietnam.
80'in üzerinde ülkeden ziyaretçi gelmesi beklenen fuara ilk kez bu yıl katılan olan ülkeler ise Brezilya, Güney Afrika, Vietnam ve Ukrayna olacak. Vietnam'ın meşhur beyaz mermeri ise MARBLE'da ilk kez bu yıl sergileniyor.