Kocasinan'da Muhtarlar Toplantısı

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, her yıl kış mevsiminin bitişiyle 'muhtarlar toplantısı' yaparak mahallelerinin ihtiyaç ve isteklerini yazılı olarak aldıklarını söyledi.

Yıldız, 'muhtarlar toplantısı' sonrası yaptığı açıklamada, Kocasinan Belediyesi'nin Aralık ve Nisan ayları arasındaki dönemi o yıl yapılması düşünülen hizmetlerin plan ve projesiyle değerlendirdiğini söyledi. Yıldız, "Kendi planlarımızın yanında mahallenin ihtiyaçlarını çok daha yakından gören paydaşımız muhtarlarla toplantı yapıp beklenti ve isteklerini alarak projelerimize son şeklini veriyoruz" dedi.
Yıldız, mahallenin istek ve ihtiyaçlarının tam muhatabını bulması için muhtarlar toplantısına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığını hatırlatarak, "Muhtarlarımızı, elektrik, su, doğalgaz, İl Emniyet, Sağlık ve Milli Eğitim yetkilileriyle de bir araya getiriyoruz. Bazen problem toplantıda çözülüyor. Muhtarlarımıza form dağıtıp isteklerini yazılı alıyoruz. İstekleri tasnif edip ilgilendirdiği kuruma gönderip çözümünü istiyoruz" şeklinde konuştu.
2010 Yılı Muhtarlar Toplantısı'nın geçtiğimiz gün Kuşçu Mahallesi'nde Yamula Baraj Gölü'nün kıyısında yapıldığını hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, "Muhtarlarımızın isteklerini tasnif edip ilgili birimlere gönderdik. Muhtarlarımızın çoğunluğu sıkıntılarının önemli oranda giderildiğini belirterek teşekkür etmiş. Bazı muhtarlar ihtiyaçlarının kalmadığını belirtmiş. Ancak hayat devam ediyor, her yıl yeni ihtiyaçlar doğuyor. Muhtarlarımız yeni oluşan yerleşim birimleri için asfalt, kaldırım ve Emirgan tipinde park isteğinde birleşmiş. Ayrıca muhtarevi, umumi tuvalet, pazar yeri, Kaymek kursları, spor aletleri, oyun grupları ve sosyal tesis istekleri de var. Bu isteklerden uygun olanlar planlara eklenip en kısa zamanda karşılanacak" şeklinde bilgiler verdi.