Eski'den Dünya Su Günü Etkinliği

22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen "İnsan ve Su " konulu şiir, kompozisyon ve "Çizgilerle Su" konulu resim yarışmasında dereceye giren ilköğretim ve lise öğrencilerin ödülleri Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle verilecek

Eski'den Dünya Su Günü Etkinliği
22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen "İnsan ve Su " konulu şiir, kompozisyon ve "Çizgilerle Su" konulu resim yarışmasında dereceye giren ilköğretim ve lise öğrencilerin ödülleri Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle verilecek.
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, suyun önemine değinerek, Dünya Su Gününün amacının, politik ve toplumsal su bilincini geliştirerek, global su anlayışını yerleştirmek ve su kullanımında sorumluluk ilkesini yaygınlaştırmak, bu kapsamda bu sene Toplum sağlığı için suyun kalitesinin tema olarak işlendiğini belirtti.
Genel Müdürlük olarak Su bilincini daha etkin bir şekilde anlatabilmek için geleneksel hale getirdikleri ve bu yıl 11.sini düzenledikleri ilk öğretim ve liselerde okullar arası kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları düzenleyerek öğrencilerle birlikte bu günü dolu dolu yaşadıklarını belirten Genel Müdür Ertek, "Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği'nin değerli üyeleriyle de bir ilki gerçekleştirerek bu yıl 1. sini düzenleyeceğimiz su şiirleri şölenimiz de var. Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Rıdvan Canım'ın yanı sıra, Nurullah Genç, M.Hanifi İspirli, Ekrem Karadişoğlu ve İsmail Bingöl gibi değerli yazarlarımız bizleri bu şölenimizde yalnız bırakmayacaklar. Tüm Erzurumluları 26.Mart 2010 Cuma günü saat: 18:00'de Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezine bekliyoruz" diye konuştu.