Dalaman Begonvil Çiçeğiyle Donatılıyor

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz'in önderliğinde yapılan proje ile Dalaman Caddelerini begonvillerle süslemek için, begonvil dikim töreni düzenlendi

Dalaman Begonvil Çiçeğiyle Donatılıyor
Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz'in önderliğinde yapılan proje ile Dalaman Caddelerini begonvillerle süslemek için, begonvil dikim töreni düzenlendi. İlk begonvil fidanını Kaymakam Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ziya Özkütük, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Tigem Müdürü Şükrü Beyazkaya tarafından dikildi.
Begonvil Dikim törenine Kaymakam Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ziya Özkütük, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Emniyet Müdürü Selami Bıçakcı, Tigem Müdürü Şükrü Beyazkaya, Orman İşletme Müdürü Süleyman Yılmaz, Tarım Yarı Açık Cezaevi Müdürü Ali Kiş, Tigem Müdür Yardımcısı Şefattin Zeybek, Ziraat Yüksek Mühendisi Engin Paslı,DHMİ Müdürü, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.
Düzenlenen begonvil dikme töreninde açılış konuşmasını TİGEM Müdürü Şükrü Beyazkaya "2009 Yılında Kaymakamımızın önderliğinde begonvil ile ilgili toplantı yapıldığında, Tigem olarak çok sıcak baktık. Tigem Bölgenin en büyük tarım kuruluşu ve en modern tarım makine teknolojisine sahip olduğundan, begonvil dikimini zevkle üstlenebileceğimizi, bu konuda faaliyet gösterebileceğimizi ve Işıklardan Hava Limanı'na kadar begonville donatacağımızı söz vermiştik. Şu güzel çiçekleri görüyorsunuz. Dalaman üç sene sonrasında bu yolun harika bir görünüm olacağını canı gönülden inanıyorum. Belediye Başkanımızın, bu konuda Garnizon Komutanımızın büyük destekleri var. Biz de Tigem olarak bu işe bir başlangıç yapmak istedik. Bu yol yaklaşık bin metrelik bir uzunluk ve 450 civarında begonvil dikilecektir" dedi.
Kaymakam Ahmet Deniz 'Sizinde bahçenize bir begonvil olsun' kampanyası kapsamında yörenin en güzel çiçeklerinden olan bengonvil ile ilçenin adeta süsleneceğini kaydetti.
Kaymakam Deniz "Bu faaliyet Dalaman'a önümüzdeki yıllarda çok güzel bir görünüm sağlayacaktır. Gerçi belki bizler göremeyiz ama rengarenk olarak Dalaman Hava Limanı'ndan Ortaca Yol ayrımına kadar begonvillerle süslü bir şehir olarak hayal ediyoruz. Hayal edilen her şey gerçekleşebilir. Bu faaliyete destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kaymakam Ahmet Deniz, ayrıca 15 Haziran'da en güzel bahçesi olan, en güzel bahçe düzenlemesi yapan, en güzel balkon düzenlemesi yapan vatandaşların ve kamu kuruluşlarının ödüllendirileceğini de ifade etti.