Çermik'te Saray Hamamı Restore Edilecek

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, ilçenin önemli tarihi eserlerinden biri olan Saray Hamamı'nın restorasyonu için İl Özel İdare fonundan kaynak aktırılacağını söyledi.

Çermik'te Saray Hamamı Restore Edilecek
Çermik'te önemli tarihi eserlerden biri olan Saray Hamamı'nın iç restorasyonunun yapılması için çalışma başlattıklarını belirten Kaymakam Nesim Babahanoğlu, bunun için İl Özel İdare fonundan kaynak aktırılacağını bildirdi. Tarihi Saray Hamamı'nın dış restorasyon çalışmasının daha önceki yıllarda yapıldığını anlatan Kaymakam Babahanoğlu, iç restorasyonunun bugüne kadar gerekli ödeneğin sağlanamaması nedeniyle yapılamadığını kaydetti. Babahanoğlu, 2010 yılı içerisinde tarihi Saray Hamamı'nın iç
restorasyonunun yapılması konusunu Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yla görüştüğünü ve çalışma başlatılacağı müjdesini verdi.
İl Özel İdaresi bütçesinde "Tabiat ve Tarihi Varlıkları Koruma" fonundan ilçedeki tarihi Saray Hamamı iç restorasyonu için ödenek aktarılacağını vurgulayan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, restorasyonun başlaması için gerekli evrakların gönderildiğini, Vali Mutlu'dan da destek alındığını, ödeneğin Kaymakamlık bütçesine aktarılmasıyla hemen çalışmalara başlanacağını dile getirdi.