Brüksel'deki Ab liderler zirvesi başladı

Belçika'daki AB devlet ve hükümet başkanları zirvesi başlarken, Almanya ve Fransa'nın gerektiğinde Yunanistan'a yapılacak yardımın şartları konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Brüksel'deki Ab liderler zirvesi başladı
AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları liderleri borç batağındaki Yunanistan'ın durumunu ve bunun Euro bölgesine etkilerini görüşmek üzere bu akşam bir araya geldi. Almanya ve Fransa'nın, gerektiğinde Yunanistan'a yardım yapılması konusunda Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) devreye girmesi konusunda anlaşmaya vardıkları bildirildi.
Öte yandan liderlerin zirveye gelişinde açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou, Yunanistan'ın çok önemli önlemler aldığını söyledi. Papandreou, "Kendi evimizi düzene sokmaya kararlıyız. Bugün AB'de her ne karar alınırsa alınsın, Yunanistan doğru yolda olacaktır. Ekonomimizi yaşayan, şeffaf ve müreffeh hale getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise, "Çözüme ulaşacağımızı umuyorum çünkü ortada mutlaka bir çözüm olmalı. Bu Avrupa ekonomik ve parasal birliği açısından çok önemlidir. Komisyon Euro Bölgesi üyeleriyle aktif bir şekilde çalışmaktadır. Çalışmalar halen devam etmektedir ve gelişme olduğunu görüyorum" diye konuştu.