Balıkesir Valiliği'nden, '10 Numara' Tanıtım Atağı

Balıkesir Valiliği 2010 yılının, "Balıkesir'in tanıtım" yılı olması için çalışma başlattı

Balıkesir Valiliği'nden, '10 Numara' Tanıtım Atağı
Balıkesir Valiliği 2010 yılının, "Balıkesir'in tanıtım" yılı olması için çalışma başlattı. 2010 tanıtım yılıyla ilgili değerlendirme yapılan Vali Yılmaz Arslan'ın başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Argun Atıcı, Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım (vali yardımcısına vekaleten), Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkan Vekili Sırrı Yırcalı, Basiad Başkanı İsa Tamer Çelik, milli eğitim, sağlık, kültür ve turizm, sanayi ve ticaret müdürleriyle basın mensupları katıldı.

MEDYA VE İŞ DÜNYASININ DİKKATİ BALIKESİR'E ÇEKİLECEK
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 2010 yılındaki tanıtım hamlesinin son derece iyi organize olmuş bir şekilde yapılacağını, bunun için topyekun bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Lokal bir tanıtımdan söz etmediklerini belirten Vali Yılmaz Arslan, "Balıkesir'in tanıtımı deyince yanlış algı olmasın. Biz sadece ilimizin turizm potansiyelini ortaya koyup daha çok turist gelsin şeklinde bir tanıtımdan söz etmiyoruz. Turizm potansiyeli Türkiye'nin her bölgesinde yöresinde zaten biliniyor. Körfez bölgemizde herkesin yeteri kadar ikinci konutu var zaten. Tanıtımın bir ayağı tabii ki turizme yönelik ancak, bu bizim düşündüğümüz tanıtımın dörtte biri bile değil. Bizim Balıkesir'in değerlerini tanıtmamız gerekiyor. Tarımsal, hayvansal, maden, jeotermal, bütün değerleriyle beraber Türkiye'ye daha iyi tanıtmalıyız. Kuşkusuz Balıkesir'in tanıtımına yönelik yıllardır değişik faaliyetler yapılıyor. Burada önemli olan belli bir tanıtım hedefi doğrultusunda nasıl organize edebiliriz, bir bütünlük içerisinde bunu tanıtım faaliyetinin parçası haline nasıl getirebiliriz? 2010 yılına has olarak geçmiş yıllarda yapılmamış olan yada çok eskiden yapılmış ancak sonradan tekrarlanmamış olan birtakım etkinlikler yapabilir miyiz ki ilave katkı sağlasın. Eğer yapabilirsek neleri yapmamız doğru olur bunu istişare edelim istiyoruz. Bir diğer konu, meslek ve sivil toplum örgütlerinin katılımını gerektiren bir tanıtım organizasyonu olması gerekiyor. Aksi halde istenilen sonuç alınamaz. Kimlerle nasıl bir organizasyon yapabileceğimizi konuşacağız. 2010 yılı içerisinde yapacağımız tanıtıma yönelik bütün etkinlikleri yılın sonunda derleyerek bir araya getirip bir Balıkesir Almanağı şeklinde ortaya basılı bir eser çıkarabiliriz. Yapacağımız etkinlikleri belgelemeye de özel bir önem vermemiz gerekir. Burada şu anda dar katılımlı bir toplantı tertipledik, alacağımız görüş ve önerilerden hareketle bilahare daha geniş katılımlı toplantılar yapıp görüşlere yer verelim istiyoruz. 2010 yılıyla ilgili sezon da başlıyor. İlimize yapılacak üst düzey ziyaretleri de bu anlamda artırmayı değerlendiriyoruz. Sayın Başbakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımızın yıl içerisinde Balıkesir ziyaretleriyle ilgili beklentimiz var. Eylül ayında Cumhurbaşkanımızın bir ziyareti söz konusu, Başbakanımızla ilgili henüz teyit alamadık. Bu kapsamda etkinliklerimizi uygun tarihlere denk getirmeyi planlıyoruz. Ticaret odamızın güzel bir çalışmasının ürününü gördük, teşekkür ediyoruz. Belediyemizden de bu konuda cidi beklentilerimiz var. Valilik olarak biz bu işi koordine etmek, organize etmek, finansman sorunu yaşandığında yardımcı olmak istiyoruz. Bu ilde yapılacak hiçbir çalışma para olmadığı için kalmayacak. Yani biz bir şekilde kaynak bulacağız. Yeterki bu çalışmaları yapmaya arzulu, istekli, gayretli muhataplar bulalım, gerisini getiririz" dedi.

"10 NUMARA TANITIM"
2010 Balıkesir Tanıtım Yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin önde gelen ulusal yayın yapan yazılı ve görsel medya kuruluşları ile tanınmış köşe yazarlarının dikkatlerini de Balıkesir'e çekmek için bir organizasyonun olumlu olacağı kaydedildi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, yurt dışındaki kardeş odaları bu yıl içinde Balıkesir'e davet ettiklerini, iş dünyasından da çok sayıda katılımla Balıkesir'de iş ve gezi programları düzenlenebileceğini kaydetti. BTO Başkanı Mahmut Yavuz, 24-27 Haziran tarihlerinde Gaziantep'te Irakv e Suriye'ye yönelik olarak açılacak olan uluslararası fuara katılarak Balıkesir'i tanıtacaklarını, ayrıca, Güney Marmara Kalkınma Ajansı adı altında Ekim ayında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek fuara da Balıkesir olarak katılmanın olumlu olacağını kaydetti. Mahmut Yavuz, "Zeytinyağı özellikle sızma zeytinyağında dünyada sayılı bir yerimiz var. Balıkesir zeytinyağının tanıtımıyla alakalı olarak Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda uçaklardaki catering kısmına salatalarda kullanmak için Balıkesir logolu zeytinyağları konulabilir. Bu yaz körfez havaalanı açılacak, otogarlara Balıkesir'le ilgili bir tanıtım tüneli yapılabilir, yolcular vakit geçirirken Balıkesir'i tanır ve seyahat ederler. Ticaret Odası olarak yurt dışındaki kardeş odalarımızı bu yıl içinde şehrimize davet edeceğiz. Köşe yazarları için Balıkesir daveti ve gezi turu düzenlenerek ilişkiler geliştirilebilir" diyerek Balıkesir Ticaret Odası olarak üzerlerine düşen ne varsa yerine getirmeye, her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Argun Atıcı ve diğer katılımcılar, 2010 yılının Balıkesir için "10 Numara" bir tanıtım yılı olması temennisine gönülden katıldıklarını, bunun için gereken çalışmaların hızla yapılacağını ifade ettiler.

"10.10.2010 BALIKESİR"
Vali Yılmaz Arslan, yıl içinde özellikle belli gün ve haftaların tanıtım organizasyonu içerisinde kullanılacağını söyledi. Bu kapsamda, 10.10.2010 tarihinin Balıkesir'in de plakası 10 olması hasebiyle özellik arz eden bir tarih olacağı için farklı bir etkinlik düşündüklerini açıkladı. Vali Arslan, "10.10.2010 gününü bir farklı gün olarak kutlamayı düşünüyoruz. Şu anda çok net olarak ne yaparız o belli değil. Ama, o güne veya o haftaya has özel bir şeyler yapalım diye düşünüyoruz. Bu işlerde başlamak başarmanın yarısıdır, biz başlayalım yapabileceğimiz kadarını yaparız. Potansiyelimize bakalım, elimizden ne geliyor görürüz. Havalara uçmaya da gerek yok, ayakları yere basan, gerçekçi, potansiyelimize uygun bir dizi etkinlik inşallah gerçekleştireceğiz. Özellikle büyük şehirlerin bilbordlarında zeytin yağı ve zeytin tüketimini teşvik etmeye yönelik vurucu mesajlar içeren çalışma düşünüyoruz. Balıkesir olarak bunu kesin olarak yapacağız.. Biz Balıkesir olarak bir şeyi ya adam gibi yapacağız yada yapmayacağız. Bunun ortası yok. Aksi hali bu İl'e yakışmaz. Güzel yapabileceğimiz, başarıyla altından kalkabileceğimiz işler yapacağız" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Argun Atıcı da Balıkesir Belediyesi olarak şehrin tanıtımıyla alakalı her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını, belediye olarak kendilerinin de çok önemli plan ve projelerinin bulunduğunu, bunları yakın zamanda hayata geçirmeye başlayacaklarını kaydetti. Balıkesir'in İstanbul güzergahında bulunmasının çok önemli bir avantaj olduğunu belirten Argun Atıcı, ancak bugüne kadar bu avantajlı durumun kullanılamadığını, bu yönde çalışmalarının olacağını kaydetti. Atıcı, Balıkesir'in kurtuluş günü olan 6 Eylül tarihinde ve ondan önce Mayıs ayındaki Kuva-yi Milliye Haftası ile ilgili ciddi bir çalışma içinde olduklarını paylaştı. Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, yaz ayında faaliyete geçeceğini hatırlattığı körfez havaalanı ile beraber Balıkesir'de yoğun bir sirkülasyon olacağını belirtti. Kula, Balıkesir-Edremit karayolunun tamamen duble yol olarak tamamlanıp bitirilmesinin elzem olduğunu bildirdi. Faruk Kula, Balıkesir'in tanıtım yılıyla alakalı faaliyetlerde Ankara'daki Balıkesirliler Derneği'nin önemli katkılar sağlayabileceğini hatırlattı.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de organizasyonun medya ayağıyla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu nezdinde ellerinden gelen katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.