Bakan Binali Yıldırım, öğrencilerle buluştu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'daki farklı okullardan gelen lise son sınıf öğrencilerini kabul etti.

Anadolujet ve Türkiye Gönüllüleri Eğitimciler Derneği (TÜGED) katkılarıyla düzenlenen etkinlikte ilk defa uçağa binerek Erzincan'dan Ankara'ya gelen öğrenciler, Bakan Yıldırım'ı ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Bakan Yıldırım, sosyal sorumluluk projelerinin her kesimde, alanda önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi bir araya getiren, farklı bölgelerde, örf ve adetlerde, yaşam tarzları farklı olan gençlerimizi kaynaştıran çok önemli bir faaliyet. Bu vesileyle gittiğiniz şehirdeki arkadaşlarınızla dostluk kuruyorsunuz. O dostluklar daha derin ilişkilere gidebiliyor" dedi.

'Gelecek bilişimde' ve 'Gelecek gençlerde' dediklerini söyleyen Yıldırım, "Bilişim, gençlerle gelecek. Sizin yaşlarınızda gençlerle Türkiye hedeflerine daha çabuk ulaşacak. Erzincan'da bir kampanya başladı. Bütün halkın sınıflara kadar, halkın akıl sınıf uygulaması başlatıldı. Proje devam ediyor. Türkiye'ye örnek olacak. Devletin bütçesi, kamu kaynağıyla değil, girişimcilerinin, iş adamlarının, hayırseverlerin desteğiyle pilot proje olarak Erzincan'da başladı. Bizim amacımız bilgisayar sınıfları, fen laboratuarı, öğretim öğeleri örneğin vitamin, bunları okullarımızda yaygınlaştırmak, internet bağlantısı yapmak suretiyle bilişimi, bilgi toplumu gençlerimiz vasıtasıyla başarmayı öngörüyoruz" diye konuştu.

Uçakla ilgili fıkra da anlatan Bakan Yıldırım, öğrencilere hediye vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜGED Başkanı İbrahim Erdoğan ise, 'Çalışmak sizden, uçurmak bizden' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Anadolujet uçuş hizmetlerinde destekçimiz. Yer hizmetlerinde Türk Gönüllü Eğitimciler Derneği ile Anadolujet işbirliği yapıyor. Sosyal projelerimiz geleneksel hale getirdiğimiz 23 Nisan Şırnak İdil ilçesi ve Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinden 23 öğrenci getirdik. Bunlar kardeş ailelerde kaldılar. Özellikle Şırnak İdil'den gelen öğrenciler duygu ve düşüncelerini ifade ederken, 'Biz kardeş olduğumuzu yeni anladık' dediler. Açılım projelerinde çocuklarımızın bizleri ve sizleri tanımaları, kardeşlik duygularımızı arttırıyor. Bu senede Mardin ve Şanlıurfa'dan Anadolujet'le öğrenci getireceğiz. Daha sonra da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu çocuklarımızı da Ankara'ya getirme projemiz var" şeklinde konuştu.