Aytaç Durak Benzetmesi Milletvekili İle Belediye Başkanının Arasını Açtı

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, kendisini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a benzeten Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili İlhan Evcin'e tepki gösterdi.

Aytaç Durak Benzetmesi Milletvekili İle Belediye Başkanının Arasını Açtı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı bir programda söz alan AK Parti Yalova milletvekili İlhan Evcin, Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı ağır bir dille tenkit ederek, "Korkarım Koçal da bir Aytaç Durak olacak" demişti. Koçal, bu açıklamalar üzerine düzenlediği basın toplantısında, mal beyanını basın mensuplarına dağıttı. Yalova milletvekili İlhan Evcin'e tepki gösteren Koçal, "Bir siyasetçi, siyasi polemiği rakip gördüğü kişilere karşı başlatır. Oysa ben belediye başkanlığına aday olduğum andan itibaren milletvekilliğine aday olmayacağımı söyledim. Evcin'in şu andaki rakibi CHP milletvekili Muharrem İnce'dir. Eğer polemik yapacaksa onunla yapsın. Bize çamur atmasına bir anlam verebilmiş değilim. Kaldı ki onun attığı çamur ne bize bulaşır ne de izi kalır. Bizim her şeyimiz ortada" dedi.

Seçildikten sonra mal varlığının artmak yerine azaldığını ifade eden Koçal, "Beni Aytaç Durak'a benzetmesini son derece edepsizce buluyorum. Zira Aytaç Durak hakkında öne sürülen iddialar, belediye başkanı seçilmesiyle servetinin ciddi oranlarda arttığı yönünde. Benim mal beyanıma bakıldığında ise böyle bir artışın olmadığı görülebilir. Hele ki iktidar milletvekili olan İlhan Evcin'in Ankara'dan bunu bulması en çok 10 dakikasını alır. Belediye başkanı seçildiğimde bırakın malımın artmasını, kendime ait 5 gayrimenkulü de seçim propagandası dolayısıyla yaptığım borçları ödeyebilmek için satmak zorunda kaldım. Evcin'in ya bu iddialarını ispat etmesini ya da çıkıp özür dilemesini istiyorum. Özür dilemezse kendisini mahkemeye de verecek değilim. En iyi yargı halktır ve onun cezasını kamu vicdanı verecektir" diye konuştu.