Torbalı'ya Alman Parkı Kurulacak

Torbalı ile Almanya'nın Wunsiedel kenti arasında sürdürülen Gençlik Değişim Programının 25

Torbalı'ya Alman Parkı Kurulacak
Torbalı ile Almanya'nın Wunsiedel kenti arasında sürdürülen Gençlik Değişim Programının 25. Yılı dolayısıyla birçok etkinlik düzenleniyor. Bu kapsamda Torbalı'da ve Wunsiedel'de kardeş kent bahçesi düzenlenecek.
Torbalı'da Abdülhamit Seyir Köşkü Hara Binası yanındaki alanda düzenlenecek olan bahçe için Almaya'dan Kaymakamlık görevlileri Reinhard Possnecker, Martin Reshke, Cristain Kreipe ve Prof. Dr.Sybille Scmitz ilçede bir dizi incelemelerde bulundu. Misafirler belediyenin parklarını Park ve Bahçeler Müdürü Metin Gözütok eşliğinde gezerek bol bol fotoğraf çektiler. İncelemelerin ardından Belediye Başkanı İsmail Uygur'u makamında ziyaret eden heyet başkan Uygur'a hediyeler verdi. Uygur'da heyete Torbalı'da yetişen zeytinlerden sıkılan zeytinyağı ile yine ilçede üretilen organik incirlerden hediye etti.
İKİ KARDEŞ ŞEHİR PARKLARA BİRBİRİNİN İSMİNİ VERECEK
Önceki gün ilçeye gelen misafirler incelemelerini tamamlayıp 26 Mart günü ilçeden ayrılacaklar. Wunsiedel ile Torbalı arasındaki kardeş şehir ve gençlik değişim programı tam 25 yıldır devam ediyor. Değişim programının 25. yılı anısına Wunsiedel'in en önemli bölgesine bir park yaptırılacak ve bu parka Torbalı ismi verilecek. Aynı şekilde Torbalı'ya da bir park yaptırılıp bu parka Wunsiedel adı verilecek. Geçtiğimiz ay da Torbalı Belediyesi'nden bir görevli Wunsiedel'de incelemelerde bulunmuştu.
MARTİN'E TORKOS FORMASI
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Torbalı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Metin Gözütok ve Wunsiedel Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Christian Kreipe bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu. Ziyarette belediyeler arasındaki işbirliğinin önemli ismi olan Martin Reschke'ye Torbalıspor forması hediye edildi. Kendisine hediye edilen Torbalıspor formasını giyen Martin;"Torbalıspor'un maçlarını izlemeye gideceğim" dedi.
(CZ-AH-