Sözleşmeli Personele Tayin Müjdesi

Kamuda en çok sözleşmeli personel istihdam eden kurumlar arasında olan Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personelin becayiş ve eş durum tayinlerindeki haklarını artıran yeni düzenlemeye gitti.

Sağlık-Sen'in başvurusu üzerine bakanlığın sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği yönergesinde yaptığı değişikliğe göre, daha önce her yıl Ekim ayı içinde kabul edilen karşılıklı yer değiştirme (becayiş) başvurularının artık yıl içinde herhangi bir zaman diliminde yapılabilmesine imkan tanındı. Bakanlığın yönerge değişikliğiyle eş durumu tayinlerinin il emrine yapılması, kadrolu memurun başka kurumdaki sözleşmeli personel eşinin yanına tayin isteyebilmesi gibi haklar da sağlanmış oldu.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, yapılan yönerge değişikliği ile sözleşmeli personelin becayiş imkanından daha geniş bir zaman diliminde yararlanabilme hakkı kazandığını söyledi. Eş durumu tayinlerinin il emrine yapılmasını da önemli bir gelişme olarak değerlendirdiklerini belirten Kaçar, "Eş durumu atamalarının il emrine yapılması ile aynı il içinde olduğu halde birbirine çok uzak görev yerlerinde çalışmak zorunda kalan sözleşmeli personelin daha yakın
yerlerde görevlendirilmeleri için il müdürlüklerine planlama yapabilme imkanı sağlanmıştır" dedi.