Sosyal Hizmetler'den 'Firari Çocuk' Açıklaması

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, son dönemde yetiştirme yurdundan kaçtığı söylenen çocukların hakim kararı ile koruma altında değil, savcılık tarafından kısa süreli gönderilen çocuklar olduğunu açıkladı

Sosyal Hizmetler'den 'Firari Çocuk' Açıklaması
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, son dönemde yetiştirme yurdundan kaçtığı söylenen çocukların hakim kararı ile koruma altında değil, savcılık tarafından kısa süreli gönderilen çocuklar olduğunu açıkladı.
Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan 7 çocuğun kayıp olduğu yönünde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili açıklama yapıldı. İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Yaşar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yurtta kalan ve yaşları 14 ile 17 yaş arasında değişen 7 çocuğun çeşitli tarihlerde kayboldukları ve bir daha yurda dönmedikleri yönündeki haberlerin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Söylendiği gibi biranda 7 çocuğun arka arkaya yurttan kaybolması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Yaşar, söz konusu çocukların 2008 yılından bu yana yurda kısa süreli gelip inceleme başlatılmadan kaçan çocuklar olduğunu kaydetti.
Bu çocukların hakim kararı ile koruma altında olan çocuklar olmadığını dile getiren Yaşar, "Yani bizim çocuklarımız kötü duruma düştüğü zaman, hakim kararı ile yurtlarda bulunuyor. Bu çocuklar ise suça karışmış çocuklar. Örneğin Fatsa'dan bir hırsızlık olayına karışmış, cumhuriyet savcısı bize göndermiş. Bir akşam misafir kalmış, sabah çekip gitmiş. Aybastı'dan savcılık göndermiş. Bu şekilde yurda gelmiş, ertesi gün incelemesi yapılacak ancak çekip gitmiştir" dedi.
Erkek Yetiştirme Yurdu'nun hem eğitim hem de spor alanında çok başarılı gençler yetiştirdiğini ifade eden Yaşar, "Burası bir hapishane değildir. Burada çok başarılı pırıl pırıl çocuklar var. Söz konusu çocuklar burada kısa süreli misafir olup kaçan çocuklardır. Yoksa yetiştirme yurdunda hakim tarafından koruma kararı olan çocuklar değildir. Kamuoyunun bildiği gibi burada spor ve eğitimde başarı çocuklarımız bulunuyor. Başarılarla dolu bir yetiştirme yurdumuz var. Bizim çocuklarımız yurttan kaçmazlar. Ayrıca bu söz konusu kayıplar art arda değil, 2008 yılından bu yana olan kayıplardır. Biran da 7 kişinin kaçması söz konusu değildir. Günlük gelip giden çocuklarla ilgilidir. Şuan bununla ilgili hiçbir problemimiz yok. Hizmet personelimiz görevinin başındadır" diye konuştu.