Nazilli Protokolünden Fidan Dağıtımı

Nazilli protokolü, Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 'Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası' nedeniyle etkinlikte vatandaşa fidan dağıttı.

Nazilli Protokolünden Fidan Dağıtımı
Nazilli İstasyon Meydanı'nda yapılan etkinlikte 2 bin 500 adet fıstık çamı fidanının ücretsiz dağıtıldığını duyan vatandaşlar fidan dağıtımına yoğun ilgi gösterdi. Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ün de hazır bulunduğu fidan dağıtımında Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve diğer protokol üyeleri vatandaşa tek tek fidan dağıttı.
Fidan dağıtımında konuşan Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu, "Orman kaynakları arttırılmış yeşil bir ülke için yurttaşlarımızı da dağıttığımız fidanları dikmeye davet ediyoruz. Bu seferberlik, yurttaşlarımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için yegane yoldur" dedi.
Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin çeşitli iş makinesi ve arazözlerle katıldığı İstasyon Meydanındaki etkinlikte dağıtılan 2 bin 500 adet çam fidanı vatandaşların yoğun talebi üzerine kısa sürede dağıtıldı. Protokol üyelerinin dağıttığı fidanlarla birlikte incir ve içecek ikramını da yoğun ilgi gösteren vatandaşların ellerine fidanları teslim eden Kaymakam Caner Yıldız, vatandaşlara tembihte de bulunarak fidanları en kısa sürede dikmelerini öğütledi. Yediden yetmişe herkesin fidan kapabilmek için adeta birbiri ile yarıştığı fidan dağıtım programı 15 dakika sürdü.
Dünya ormanlarına gerekli önemin verilmediğini gören Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO), Kuzey yarıkürede ilkbahar, güney yarıkürede sonbaharın başlangıcı olan 21 Mart gününü 'Dünya Ormancılık Günü' olarak kutlanmasını tavsiye ettiğini ifade eden Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu "Dünya Ormancılık Günü ülkemizde de 21 Mart 1975 yılından bu yana kutlanmaktadır. 21-28 Mart tarihleri arası da Ormancılık Haftası olarak değerlendirilmektedir. Ormanlar günümüzde ekonomik, ekolojik ve sosyal fonksiyonları yanında küresel ısınmaya karşı tedbir olması bakımından gün geçtikçe artan öneme sahiptirler. Ülkemizin yaklaşık yüzde 27,2'si ormanlarla kaplıdır. Ormanlarımızın, yüzde 51'i verimli yüzde 49'u bozuk ormanlardır. Orman yönünden zengin ülke olabilmek için ülke yüzölçümünün yüzde 30'unun verimli ormanlarla kaplı olması gerekmektedir. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü bu kapsamda dokuz şefliği ile ağaçlandırma çalışmalarına hızla devam etmektedir. Kullanılan fidanların büyük çoğunluğu İşletme Müdürlüğümüzce üretilmektedir. İşletme Müdürlüğümüz 2007 yılında 640 bin fidan üreterek 1083 hektar sahayı, 2008 yılında 561 bin beş yüz fidan üreterek, 907 hektar sahayı, 2009 yılında 582 bin fidan üreterek 1153 hektar sahayı ağaçlandırmıştır. 2010 yılı için 750 bin fidan üretim faaliyeti bitirilmiş olup 993 hektar saha ağaçlandırılacaktır. Son dört yılda toplam 2 milyon 533 bin 500 fidan ile 4 bin137 hektar saha ağaçlandırılmış olacaktır. Bir yandan bozuk orman alanları ağaçlandırılır iken diğer yandan orman köylümüze gelir getirecek kestane, ceviz, badem, fıstıkçamı gibi türlerle ağaçlandırmalara ağırlık verilmektedir. Orman kaynakları arttırılmış yeşil bir ülke için yurttaşlarımızı da dağıttığımız fidanları dikmeye davet ediyoruz. Bu seferberlik yurttaşlarımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için yegâne yoldur" dedi.