Milli Güreşçi Türkiye 3.'sü Oldu

17-22 Mart tarihleri arasında Aydın Ayko-Kemer Mimarsinan Stadyumunda yapılan Yıldızlar Grekoromen Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Şekerspor Güreş takımından 76 kiloda Barbaros Ali Kılavuz Türkiye üçüncüsü olurken, 58 kiloda İbrahim Yıldız, 85 kiloda Emre Özer Gençler Milli Takımına çağrıldı

Milli Güreşçi Türkiye 3.'sü Oldu
17-22 Mart tarihleri arasında Aydın Ayko-Kemer Mimarsinan Stadyumunda yapılan Yıldızlar Grekoromen Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Şekerspor Güreş takımından 76 kiloda Barbaros Ali Kılavuz Türkiye üçüncüsü olurken, 58 kiloda İbrahim Yıldız, 85 kiloda Emre Özer Gençler Milli Takımına çağrıldı. 76 kiloda Türkiye üçüncüsü Barbaros Ali Kılavuz ise Yıldızlar Milli Takımına davet edildi.
Türkiye'nin en iddialı takımlarından bir tanesi olan Kayseri Şekerspor Güreş takımı, şehrimizi ve kulübümüzü 17-22 Mart tarihleri arasında Aydın Ayko-Kemer Mimarsinan Stadyumunda yapılan Yıldızlar Grekoromen Türkiye Şampiyonasında en iyi şekilde temsil ederek, Türkiye üçüncülüğü ile döndü. Aynı müsabakalar sonunda 58 kiloda İbrahim Yıldız, 85 kiloda Emre Özer Gençler Milli Takımına çağrıldı.
Kayseri Şekerspor Güreş Takımı ayrıca 15 Nisan 2010 tarihinde Çorum'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na takım halinde katılarak mücadele verecek. Şu an ikinci Lig'te bulunan Kayseri Şekerspor Güreş Takımı, Temmuz Ayı içerisinde yapılacak olan Birinci Lig'e Terfi müsabakalarına da katılarak Birinci Lig'e çıkmak için minderde mücadele verecek. Şekerspor ayrıca 3-7 Haziran tarihleri arasında Antalya Kuşadası'nda yapılacak olan Uluslar arası Zafer Turnuvası'na katılarak, takım halinde kulübümüzü ve şehrimizi temsil edecek.
Kulüp antrenörü Mehmet Turgut ve yardımcı antrenör Halil İbrahim Öztürk, yapılan sıkı idmanların verdiği olumlu neticeleri zaman içerisinde görmeye başladıklarını belirterek, "Bizim için önemli olan Kayseri'den, Türkiye ve dünya çapında şampiyonluklar yaşayan sağlam bir takım oluşturmaktır. Çok şükür o takımı da oluşturduk. Mevcut sporcularımızın inanılmaz mücadelesi ve kazanma azmi, bizleri fazlasıyla gururlandırmaktadır. İnşallah takımımız, Temmuz Ayı içerisinde yapılacak olan Birinci Lig'e Terfi müsabakalarından şampiyonluk ile ayrılarak, Birinci Lig'teki yerini gururla alacaktır" şeklinde konuştular.
Kulüp Başkanı Cuma Karataş ise genç sporcuların minderdeki başarılarından büyük onur duyduklarını belirterek, "Sporun her dalında Türkiye'ye yıldız sporcu yetiştirmeyi gaye edinen Kayseri Şekerspor, bu amaç doğrultusunda oluşturduğu çeşitli branşlar ile kendisine spor kamuoyunda iyi bir intiba oluşturma gayretindedir. Amacımız sadece şampiyonluklar yaşamak değil, aynı zamanda Türkiye'yi dünya ve Avrupa standartlarında layığı ile temsil edebilecek sporcular yetiştirmektir. Bu bağlamda spora ve sporcuya verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, Kayseri Şekerspor Güreş Takımımız katıldığı Yıldızlar Grekoromen Türkiye Şampiyonası'ndan alnının akı ile dönmeyi başarmıştır. Müsabakalarda 3 güreşçimiz Milli Takıma gitmeye hak kazanırken, bir sporcumuz ise Türkiye üçüncülüğü elde ederek, göğsümüzü kabartmayı başarmıştır. Bu anlamda bu üstün dereceleri başta onursal Başkanımız Vedat Ali Özışık Beye, ardından şehrimize hediye ediyoruz" şeklinde konuştu.