Milas'ta Trafik Kazaları Semineri

Ortaca Bölge Trafik Amiri Soner Çandır tarafından Muğla'nın Milas ilçesinde Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği personeline trafik kazalarıyla ilgili seminer verildi.

Milas'ta Trafik Kazaları Semineri
Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali'nde dün gerçekleştirilen seminere katılan personele; trafik kazaları, kaza raporu tutulması, hangi durumlarda kaza raporu tutulur ve vatandaşlarla nasıl iletişime girilir vb konularda bilgiler verildi.
Çandar, trafik kazası incelemesiyle ilgili yaptığı konuşmada, "Trafik kazası incelemesi, her polisin memuriyeti süresince yaptığı görevlerin en önemlilerinden biridir. Sivillerin hayatları boyunca polisle ilişkiye girmeleri belki de sadece trafik kazası sonucunda olacaktır. Böyle durumlarda polisin göstereceği davranışlar ve işindeki beceriklilik polisin halkın gözünde daha da sevilmesine sebebiyet verebilecektir. Polis olarak sorumluluğunuz sadece rapor vermek değil ayrıca inceleme de yapmaktır. Trafik kazası ile karşılaştığınız zaman aşağıdaki soruların cevaplarını vermek mecburiyetindesiniz. a) Ne oldu? b) Nasıl oldu? c) Niçin oldu? d) Yasal olarak kim sorumlu? Görevli memur olarak olay yerinde bulabileceğiniz delillerden bazı ipuçları elde etmeye çalışmalısınız" dedi.
Çandır tarafından seminere katılanların yönelttiği sorular cevaplanmasıyla seminere devam edildi.
(ÖK-