Jandarmadan Şok Baskın
Karabük İl Jandarma Komutanlığı ve Eflani İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Eflani ilçe merkezi ve bazı köylerinde silah kaçakçılığı ve imalatı ile 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçlarının işlendiği ihbarı üzerine şok baskınlar yapıldı.
Edinilen bilgilere göre, Eflani ilçesinde silah kaçakçılığı ve imalatı yapıldığı istihbaratının alınması üzere dün sabah şafakla birlikte eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Eflani İlçe Merkezinde 2 iş yeri ve 2 ev, Saraycık Köyü, Göller Köyü ve Çukurca Mahallesinde olmak üzere toplam 8 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucu M.G., Ö.Ö.E., S.D., E.U. ile N.Y.'nin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir adet detektör, bir adet 6.35 mm çapında ruhsatsız tabanca, bir adet 7.65 mm çapında tabanca, 5 adet ruhsatsız tek kırma av tüfeği, bir adet antika toplu tabanca, bir adet namludan dolma antika tabanca, bir adet el yapımı kısa namlulu av tüfeği, 4 adet havalı tüfek, 3 adet ruhsatsız çift kırma av tüfeği, 6 adet yarı otomatik av tüfeği, bir adet kurusıkıdan bozma tabanca, bir adet kurusıkı otomatik makineli tabanca, 2 adet havalı tabanca, 59 adet kurusıkı tabanca, bin adet kurusıkı tabanca mermisi, 862 adet av fişeği, 8 adet 12.7 mm.lik uçaksavar mermisi, 8 adet havai fişek, 15 metre saniyeli fitil, 10 adet 5.56 mm tüfek mermisi, 7 adet sikke, 6 adet yabani karacaya ait boynuz, 52 adet 7.65 mm. çapında tabanca fişeği, 108 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 57 adet muhtelif tabanca şarjörü, tüfek ve tabanca tamirinde kullanılan alet edevat ve bol miktarda tüfek ve tabanca parçaları ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şahısların Jandarma tarafından ifadesinin alınması üzere Eflani Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şahısların Jandarma tarafından ifadesinin alınması üzere Eflani Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
