Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde "2010 Yılı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı" ile ilgili hibe desteği başvurularının başladığı belirtildi

Hibe Desteği Başvuruları Başladı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde "2010 Yılı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı" ile ilgili hibe desteği başvurularının başladığı belirtildi.
Yapılan açıklamada: "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde "2010 Yılı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı" ile ilgili hibe desteği başvuruları ilgili tebliğin (Tebliğ No: 2010-5) 18 Mart 2010 tarihli 27525 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla başlamıştır." denildi.
Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı Yatırım Konuları; Anıza direkt ekim makinesi, Arıcılık makine ve ekipmanı, Balya makinesi, Basınçlı sulama sistemi kurulması, Canlı balık nakil tankı, Çayır biçme makinesi, Çeltik fide dikim makinesi, El traktörü, File sistemi kurulması, Biçer bağlar, Hububat harman makinesi, Lazerli tesviye aleti, Mısır hasat tablası, Mibzer, Motorlu tırpan, Pamuk toplama makinesi, Pancar söküm makinesi, Patates söküm makinesi, Pülverizatör, Rüzgar makinesi, Sap parçalama makinesi, Sap toplamalı saman makinesi, Silaj makinesi, Soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, Gübre dağıtma makinesi, Taş toplama makinesi, Diskaro-Goble, Yem hazırlama makinesi, Zeytin hasat makinesi, Koyun kırkma makinesi, Tambur Filtre"
Açıklamada başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin yukarıda yazılan yatırım konusu mallardan sadece bir adet başvuru yapabileceği, program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananların sulama hariç, aynı makine ve ekipmana başvuru yapamayacakları kaydedildi.
HİBE DESTEK ORANLARI VE ÜST LİMİTLERİ
Yapılan bilgilendirme açıklamasında hibe destek oranları ve üst limitleri hakkında "Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Mal alım tutarları piyasa rayiçlerini geçemez. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL'yi geçemez. Basınçlı sulama sistemleri başvurularında ise hibeye esas tutar gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır" denildi.